Cista na ledvici
Po čisto rutinskem ultrazvočnem pregledu , mi je zdravnik ugotovil 4 centimetrsko cisto na levi ledvici.Zanima me kaj to pomeni za mojo ledvico in kako naj ravnam naprej. Stara sem 31 let in nimam nibenih drugih resnih zdravstvenih težav. Je pa zdravnik posebej poudaril, da gre za cisto in ne tumor. Za odgovor se najlepše zahvaljujem
Če cista ne povzroča nobenih težav, ni potrbno skrbeti. Je pa dobro občasno narediti UZ.
Lep dan
TUDI JAZ SEM IMEL CISTO NA DESNI LEDVICI DESET LET POTEM PA SO MI JO ODSTRANILI. NE BI TE RAD STRAŠIL VENDAR BOLJŠE JE NAREDITI ŠE KAKŠEN PREGLED JAZ SE VELIKO UKVARJAM S ŠPORTOM VENDAR TO NI TO ČEZ ZDRAVJE GA PA NI.
Mene pa zanima, če kdo ve, kaj je to “parakalicealna” cista (nahajališče v osrednjem votlinskem sistemu ledvice.
Kaj je cista ?
Kako se mora obnašati:način življenja,prehrana,čaji.
Prosim za odgovor!
js mam kronicna odpoved ledvic 3 stopnje. ugotovili so mi da mi zahaja voda nazj v ledvice in zaj sm sla na operacijo-desna stran ni uspela. nasli so mi tut 2 cisti na levi ledvici..stara sm 19 let in se skor vsak dan slabo pocutim,omoticnost,zaspanost,glavoboli…v glavnem nikamor ne upam it da ne bi skup padla! ka je tako pocutje zarad ledvic al kaj? se bo kdaj to poslihtalo kr drugac tk ni smisla sploh zivet!!??
Zanima me, kaj pomeni diagnoza
Ledvica:Na apeksu čepi, 4 cm velika cista, ena za 1 cm je še v sredini;
pregled krvi in vode je pokazal okužbo, vnetje, seč imam gnojen, rdečkast…
lady EM
dodal bi samo komentar na to obupano vprašanje.
življenje je polno smisla in splača se živeti. kljub vsem tegobam je potrebno verjeti. bolezni ledvic nastanejo zaradi jeze.
Običajna cista naj ne bi povzročala večjih težave, če pa je le mogoče, se dogovori z zdravnikom, da jo odstranijo.
Večji problem so policistične ledvice, vendar predvidevam, da v tvojem primeru ne gre za to diagnozo.
Na zadnjih preiskavah urina so mi našli kri v urinu U-KriHB(3)
Eritrociti 20-25. Ostalo je v normalno.
Kaj je to?
Hvala za odgovor
Imam eno vprašanje. Moja mama ima to bolezen in doktor ji je svetoval gibanje… zanima me pa katere vaje so najboljse in če trbošnjaki škodijo tej bolezni(ledvicam)? Kolikokrat se lahko giblje na dan in kako daugo??..
Prosim za odgovor!!
Dobila sem izvid iz MRI glave,ki je pokazal,da imam nevroglialno cisto levo frontalno. Velika je 1,4x 0,6 x 1,5 cm.K svoji zdravnici grem naslednji teden,zanima pa me,ali je to lahko kaj resnega. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
na UZ trebuha so ugotovili, da imam nad levo ledvico 7 centimetersko cisto. Ko sem doma malo povezala pretekle bolečine, sem ugotovila,da me na tem mestu dostikrat boli, ščipa, predvsem sem to sicer čutila proti koncu nosečnosti pred 9-10 meseci, točno na tem mestu. Verjetno je velikost ploda in spremenjen položaj organov pritiskal tudi na cisto (in zato bolečine)? Zanima me samo, ali se na cisto te velikosti res zamahne z roko, češ, če želite lahko čez eno leto imate kontrolni pregled..ali bi ji morali, glede na velikost, posvetiti malo več pozornosti?
Naj omeni, čeprav ne vem ali je kaj pomembno, da je bil moj dedek ravno prejšnji teden operiran zaradi ”bule” na ledvici.
Njalepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Forum je zaprt za komentiranje.