cista na jajčniku
poštovani;
Na rednem ginekoloskem pregledu mi je dr. ugotovila povecane jajcnike. Pri ponovnem pregledu – cez 5 mesecev, pa mi je ugotovila cisto/e – poleg jajcnikov. Ne vem, ce sem slisala pravilno, vendar zdi se mi, da je ena velika 7 cm(?) Rekla mi je, da se pri tej velicini zadeva ze operira. Sicer me je na pregled ponovno narocila po menstrualni periodi – cez 14 dni, da vidi, ce se spreminja. Cez pol leta z mozem nacrtujeva otroka – prvega. Na vprasanje, ce cista lahko povzroca tezave pri zanositvi mi je odvrnila, da ja, vendar se lahko pomaga. Baje je tudi nosecnost za tovrstne tezave najboljsa terapija. Prosim razlozite mi, kaj je cista/ kaj so ciste? Kako so res nevarne? Zakaj pride do tega? Kaj delam narobe? Na vsak nacin se zelim operaciji izogniti…
Hvala za morebitni odgovor in prav lep pozdrav;
Marija
Pozdravljena!
Ena cista je po navadi ena bula, ki je lahko razlicne vsebine. Vcasih so napolnjene z exudatom, krvjo, vodo ali tkivom…. pravtako kot so razlicne histologije, so tudi razlicni vzroki, zato ne more nihce povedat, kaj delate narobe.
Poskusite pa lahko z dobrim homeopatom. Vsekakor pa se naj cista tudi naprej opazuje, ce se spreminja.
Mimogrede bi Vam predlagala kaksno knjigo o psihosomatiki. Zal ne poznam dovolj slovenske literature; morda ve kdo drug kak naslov knjige v tem smislu. Verjetno se boste srecali v taksnih knjigah dostikrat in ugotovili, kaj lahko izboljsate. V moji omejeni slovenscini lahko le priblizno nakazem, da govori psihosomatika o podobnih znacajnih lastnostih tudi pri rakovem bolniku. (Tumor = oteklina, bula, nabreklina)
Lep pozdrav!
Vrba