Cista-me lahko skrbi?
Pozdravljeni!
Zanimam me to:bom uporabila zdravnikove besede oz.ginekologa.
Na vodi in na krvi je ugotovil, da je rahlo izbočen mehur, nekje vidi neko malo cisto, ta naj bi bila od poroda.Ne vidi ničesar resnega. Dal me je ponovno na Ginekološki ultrazvok(18.8.11 ) in ponovno še en krat na odvzem krvi in urina (v laboratorij). Dal me je tudi na UZ trebuha.(17.6.011),ker imam krće v trebuhu, ampak misli,da tukaj ni nič resnega, da to ni njegovo področje in naj grem k splošni zdravnici.
Pa me zanima še vaše mnenje.Sem lahko po teh njegovih besedah mirna ali se iz teh majhnih cist lahko kaj razvije? Baj,da je vzrok porod za to cisto. Ne razumem,zakaj ravno porod?
Kakšne koli operacije ni omenil.Je lahko cista tumor?
Ampak vseeno me malo skrbi.
Zanima me še vaše mnenje.
Zato prosim za odgovor,čeprav so vprašanja mogoče malo čudna pa vseeno.
Hvala za odgovore
lep pozdrav
Cista je različno velik prostor v tkivu, izpolnjen s tekočino. Večinoma so čisto nenevarne, po potrebi jih kontroliramo na UZ ali z drugimi preiskavami, odvisno kje so. Ne razumem sicer povsem dobro vaših navedb, če pa “cisto” povezujejo s porodom, gre morda le za čisto nenevarno ponižanje mehurja, ki se samo kontrolira in po potrebi operira, če dela težave.
Zanima me še to ,ker me kar pogosto ščipa v trebuhu in pod trebuhu v mehur in nazaj v ledvic in,ker je cista na mehurju od poroda,me zanima,če je ravno ta cista vzrok,da ščipa v trebuhu?
Boli ne občitek imam,da me ščipa kot,da bi me napenjalo.
Naj grem k splošni zdravnici?
LEPO PROSIM za odgovor!
hvala!
LP
Če gre za spremenjen položaj mehurja, se lahko pogosteje pojavljajo vnetja mehurja zaradi nepopolnega praznjenja. Ker vaš ginekolog ne vidi potrebe po operaciji, menim, da se to zaenkrat še normalno odvija. Malo se opazujte kdaj se to ščipanje pojavi -ali je vezano na ciklus, ali je morda v povezavi z določenimi vrstami hrane? S podrobnejšimi podatki se oglasite pri vaši zdravnici.