Najdi forum

čiščenje telesa

Pozdravljeni –

na podlagi pregeldov sem dobila diagnozo žolčni kamni,vnetje žolčnika ter povečana želodčna kislina. Za žolčne kamne so mi svetovali operacijo. Čakalna doba je 9 mesecev.

Imate morda kakšen nasvet glede odpravljanje žolčnih kamnov, da mi ne bi bilo potrebno na operacijo?

Lepa hvala.

Draga sANAJA!

Poleg diete, ki so vam jo predpisali je najbolje, da se oglasite pri zdravniku, ki prakticira orientalno medicino (akupunktura in druge tehnike ter kitajski medikamenti).

Devet mesecev je veliko in morda vam bo uspelo!

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljeni,
že drugo pomlad se mi ponavlja problem zaprtosti, ki je ne morem urediti kljub pitju vode in primerni prehrani. Pomagajo probiotiki, ki pa me napihnejo, da imam pravi nosečniški trebuh. Zelo pogosto me boli glava, utripajoče nad očmi, vedno samo ena stran. Probleme imam tudi z pogosto razdraženim želodcem. Mi lahko kaj svetujete?
Hvala in lep pozdrav, Dori

Draga Dori!

Koliko ste stari? Ste alregicni na kaksno hrano, substance? Kaksno je emocialno stanje, zivljenje?

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljeni,
stara sem 50 let, alergična na mlečne maščobe inzaradi tega mlečnih izdelkov ne uživam, poleg tega se zelo izogibam sladkarijam in vsem izdelkom iz moke, ker imam občutek, da jih ne prebavljam najbolje. Emocionalno stanje ni rožnato, služba dokaj stresna, vendar skušam s telovadbo loviti ravnotežje (kolikor tolkio).
Hvala in LP Dori

Draga Dori!

Tudi vam dolgujem opravicilo za tako dolgo cakanje na odgovor!

Svetovala bi vam, da si vecrat na dan masirate tocko med obrvmi, imenovano YinTang, ki ima poleg mnogih drugih ucinkov tudi ucinek umiritve misli in uma in odpre meridiane kar je za vas sedaj najbolj pomembno.

Svetovala bi vam, da opustite vso surovo zelenjavo in sadje za tri tedne in si 1x na dan pripravite Conggee. Predvidevam, da je energija vranice nekoliko sibkejsa, prav tako energija zelodca. Seveda je lahko se kaj, cesar takole po internetu ne morem ugotoviti. Predlagam, da masirate SanYinJiao ali na kratko SP6, ki se nahaja, vaso dlan (brez palca), nad notranjo maleolno kostjo (glezenj), takoj pod robom tibie, na notranji starni noge. To masirajte veckrat na dan, se posebno zvecer na obeh nogah. Zna biti bolece in ce je, potem sva na pravem koncu! :).

Pri masiranju tock, se posebno tiste na nogi, morate uporabiti kar precejsno silo.

Vse dobro vam zelim in veliko se smejte.

Živijo!
Jaz imam pa probleme s prebavo že od malega. Že od nekdaj me vsake toliko časa, približno enkrat na dva meseca zapre in ne grem po pet dni na veliko potrebo in tudi sicer ne odvajam ravno vsak dan. Po mojem mnenju imam leno črevo, ker jem dosti vsega, pijem ogromno, dobro gibljem se malo manj. Zanima me ali obstaja kakšna dobra očiščevalna dieta, ki zdravju ni škodljiva, da res očisti črevo in s tem tudi telo?
Kako pogosto moram to potem početi in ali vmes lahko pijem vodo? Stara sem 27 let.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem
nadinne

Draga Nadinne!

Naceloma sem proti splosnim ociscevalnim dietam. Ljudje imamo iste tezave zaradi razlicnih vzrokov. To pomeni, da kar nekoga pozdravi, lahko koga drugega sparvi v veliko vecje tezave kot je bil na zacetku. Diete predpisem samo takrat, ko vem vzrok problema.

Zelo splosno ste opisali vas nacin zivljenja in dieto. Citiram: “….ker jem dosti vsega, pijem ogromno, dobro gibljem se malo manj.”Napisite kako obicajno izgleda vas dan. Kaj jeste, koliko pojeste, kolikokrat na dan jeste, se gibljete ali ne? Kaksno je vzdusje ko jeste?

Kolikokrat na teden greste na veliko potrebo, je izlocevanje bolece, pekoce, potrebujete veliko energije, da izlocite blato? Kako se pocutite ko opravite veliko potrebo: utrujeni, pokoca bolecina, cutite olajsanje, imaste obcutek, da ste popolnoma opravili z veliko potrebo ali imate obcutek, da bi morali ponovno na stranisce pa nimate vec moci?

Pravite, da imate akutno zaprtost enkrat na dva meseca. Koliko casa ste zaprti v tem primeru?

Toliko za danes. Ko odgovorite na vprasanja, si spet piseva. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close