čiščenje organizma z grenko soljo

Pozdravljeni.

Stara sem 53let in me zanima čiščenje organizma z grenko soljo.Imam povišan holesterol in trigliceride.Ali je to priporočljivo ali ima kakšne negativne učinke.Prosim vas za nasvet.

Hvala za odgovor .Lp

Grenka sol ali magnesii sulfas je odvajalo.
Tako, da mi ni jasno kako bi si očistila organizem samo z odvajalom?

organizem si zelo dobro očistiš z sočenjem zelene zelenjave (koprive,čemaž,regrat,špinača-vse kar ima zelene liste) to moraš nekako utekočiniti-sočiti.Najboljše je, če narediš eno kuro, vsaj 7 dni ne uživaš nobene hrane in celi dan piješ tak sok pomešan z vodo-kolikor ga želiš, ni omejitve.

Majn jest pa bojo padli trigliceridi, glede holesterola pa vprašaj zdravnika, ker po novem kao holesterol ni več tako zelo škodljiv in obstaja tudi dober holesterol in tako dalje.

Organizem je moč čistiti na različne načine. Tista sol je pa samo odvajalo.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

VIR: http://www.lunin.net/zdravje/slo/Prispevki/Zdravje/95/

OčISTIMO JETRA … A S KRTAčO?

Jetra so eden najpomembnejših organov, saj s čiščenjem krvi in izločanjem prebavnih sokov opravljajo vitalne funkcije v telesu. Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo številne bolezni v prebavi in ožilju, poleg tega pa obstaja možnost raznih drugih težav, kot so oteženo dihanje, napetost v trebuhu in na hrbtenici, slabotnost itn.

Eden temeljnih vzrokov slabega delovanja jeter je holesterol. Na ostankih odmrlih bakterij in zajedavcev se začnejo v jetrnih kanalih nabirati kristali holesterola, ki postopoma rastejo in vedno bolj mašijo jetra. Mnoge grudice postopoma zdrsijo v žolčnik in od tod v prebavni trakt, mnoge pa ostanejo nekje vmes. Nekatere se v žolčniku obložijo s kalcijem in tako nastanejo žolčni kamni (šele ti so vidni pod rentgenom), številne grudice holesterola pa ostanejo v jetrih, kjer lahko narastejo tudi do velikosti polovice palca. Ker grudice in kamni močno ovirajo delovanje jeter, je ta priporočljivo redno čistiti in jesti manj nezdrave hrane, ki vsebuje veliko holesterola.

Dr. Hulda Clark v svoji knjigi Zdravilo za vse bolezni (The Cure for All Diseases) opisuje preprosto metodo čiščenja jeter, ki jo lahko vsak zdrav človek opravi kar doma, brez zdravniškega nadzora (le v primeru bolezni jeter ali resnejšega bolezenskega stanja se je glede čiščenja dobro posvetovati z zdravnikom). Postopek, opisan v njeni knjigi, je bil v podobnih različicah znan že prej, vendar ne širši javnosti. Najstarejše zapise o čiščenju jeter zasledimo v starodavnem indijskem spisu Ajur-vedi, starem nekaj tisoč let; v tem članku povzemam tudi nekatere nasvete iz tega besedila, pretežno pa se bom opiral na postopek dr. Clarkove, ker je zanesljiv in preverjen. Sam sem si očistil jetra po omenjenih dveh metodah že šestkrat in sem zelo zadovoljen z rezultati. Podobnega mnenja je tudi nekaj deset znancev in prijateljev, ki so jo preizkusili.

Z njo se boste znebili žolčnih kamnov, še nekalcificiranih grudic in druge nečistoče v jetrnih kanalih. Ko opravite čiščenje, boste presenečeni, ko boste videli, koliko živozelenih kamenčkov je mašilo vaša jetra in vam povzročalo razne tegobe. V enih jetrih jih je lahko več kot tisoč. Če ste starejši od 30 let in niste ravno pazili na prehrano, boste šele po petih do šestih čiščenjih očistili večino navlake.

V čem je skrivnost?

Princip čiščenja je zelo enostaven. En dan pustimo jetra počivati in ne jemo ničesar, kar vsebuje maščobo. Tako se v jetrih in žolčniku nabere veliko žolča. Potem spijemo odvajalo (raztopino grenke soli), ki se ne vpije v črevesu, poleg tega pa blagodejno sprosti kanale v jetrih. Zvečer pred spanjem spijemo nekaj lahkega in zelo oljnatega, kar povzroči, da se v približno 20 minutah iz jeter in žolčnika iztisne v dvanajsternik ves žolč ter s sabo potegne tudi nečistoče. Črevo poplaknemo s še malo raztopine grenke soli, vse se pa potem izloči skozi analno odprtino.

Za najpreprostejši postopek potrebujemo dan in pol – prvi dan popoldne začnemo, drugi dan pa končamo. Večini ljudi najbolj ustreza vikend – v petek pozno popoldne začnejo, v soboto opravijo čiščenje, nedelja pa jim ostane za dodatni počitek.

Bolj zahtevna metoda, ki je opisana v ajurvedskih tekstih, je zelo zapletena, kljub temu pa bi jo rad okvirno predstavil. Opravljati jo je treba na dan polne lune spomladi (torej so na razpolago tri možnosti v obdobju od marca do junija). Že en dan prej se začne post s sokovi, na dan čiščenja pa je treba izvajati razne tehnike joge in meditacije. Zvečer se začne izmenično pitje čistega olja in limoninega soka v polurnih presledkih, med katerimi potekajo vaje posebnih položajev sedenja in meditacije z zrenjem v Mesec.

V praksi se izkaže, da se pri drugi metodi nečistoča izloči bolj �ggladko�h kot pri prvi (če seveda zdržite predpriprave), kar se očiščenja tiče pa so razlike zanemarljive. Vsekakor je koristno, če prvi metodi dodamo nekaj elementov druge – da čiščenje opravimo ob polni luni (po možnosti spomladi), da z raznimi tehnikami čim bolj sprostimo telo, da se postimo – vendar so tudi po najpreprostejšem načinu rezultati več kot zadovoljivi. Preden opišem celoten postopek, poglejmo, kaj vse potrebujemo zanj:

Potrebščine

50 g grenke soli (MgSO4)

(Odvajalo, ki se dobi v lekarnah brez recepta; prvič zadostuje 30 g; mero prilagodite telesni teži in vitalnosti telesa.)

800 ml mlačne vode

150 ml soka rdečih grenivk

(V ajurvedski metodi se uporabljajo limone in z njimi je učinek približno enak, le okus je bolj zoprn; če ni rdečih, lahko uporabite tudi rumene grenivke.)

150 ml olivnega olja

(Najboljše je deviško hladno prešano.)

Steklen kozarec z dobrim pokrovom

nekaj uspavalnih tablet

(Uspavalo priporoča dr. Clarkova, ker so rezultati boljši, če je telo sproščeno; če zlahka zaspite, tablet ne potrebujete.)

Postopek

– Tisti dan, ki smo si ga izbrali za čiščenje, ne smemo jesti nič mastnega. Idealno je, če se zmoremo držati popolnega posta, sicer pa lahko dopoldne jemo sadje ali nemastno kuhano zelenjavo.

– Po 14. uri ne smemo več jesti ničesar. Tako bodo jetra zvečer spočita in polna žolča.

– Popoldne pripravimo raztopino grenke soli v 8 dcl vode.

– Ob 18. uri spijemo 2 dcl raztopine. Nekaterim se zdi hudo grenka, nekaterim pa sploh ne. Upam, da bo za vas držalo slednje. Če vam bo šla težko po grlu, se primite za nos in jo spijte �gna eks�h, lahko pa ji dodate tudi malo citronke.

– Ob 20. uri spijemo druga 2 dcl raztopine. Grenka sol prepreči, da bi se voda vpila v črevesu, zato ne čutimo lakote.

– Ob 22. uri si v steklenem kozarcu pripravimo mešanico soka grenivke in olivnega olja. Kozarec pokrijemo z dobro tesnečo pokrovko in močno pretresemo, da nastane povsem gladka, belkasta emulzija. Hitro jo spijemo. Ne bi smelo biti težko, saj je mešanica presenetljivo okusna. Če mislimo, da bomo težko zaspali, spijemo s prvimi požirki nekaj uspavalnih tablet. Najbolje je leči na hrbet z blago dvignjenim vzglavjem in čimprej zaspati. Preden zaspimo, lahko razmišljamo o tem, kako se nečistoča kot vagončki steka iz jeter navzdol.

– Ob 6. uri zjutraj spijemo tretja 2 dcl raztopine grenke soli (če se zbudimo kasneje, pa takoj, ko vstanemo). V redkih primerih se utegne zgoditi, da čutimo blago omotičnost. V tem primeru malo počakamo, da omotičnost izgine in raztopino spijemo potem.

– Ob 8. uri spijemo zadnja 2 dcl raztopine.

– Kakšni dve uri po zadnjem kozarcu lahko spijemo naravni sok, še kasneje pa pojemo nekaj sadja. S kuhanimi obroki je dobro počakati do popoldneva in začeti počasi, s preprosto, lahko hrano. Do večera bi se morala prebavila že povsem umiriti.

Nečistoča začne prihajati iz črevesa zelo različno – pri nekaterih že takoj zjutraj, pri nekaterih pozno dopoldne; pri nekaterih gre naenkrat, pri drugih pa v petih ali šestih �gpaketih�h. Če izvajate čiščenje prvič, bodite vse jutro v pripravljenosti, občutek pri tem je namreč malo drugačen kot ob običajni veliki potrebi. Vsa tekočina, ki ste jo spili, se bo izločila pri zadnjični odprtini, tako da je driska blag opis tega, kar boste zjutraj prestajali. No, saj tako hudo spet ni, pa vendar je dobro biti pripravljen na neprijetnosti.

Da bi opravilo speljali do konca čim bolj gladko, vam svetujem, da pri prvem izločanju ostanete na stranišču malo dalj časa (lahko tudi 30 minut) in med posameznimi �gcurki�h upogibate trup naprej, nazaj, levo, desno. Mogoče se sliši neumno, ampak pomaga tudi, če čepite in globoko dihate ter po vdihu zadržujete zrak (kar je po ajurvedski medicini tudi sicer pomoč za lažje izločanje blata).

Rezultati

Velikokrat pridejo pri prvem čiščenju nečistoče le iz črevesa, iz jeter pa samo gošča in le malo grudic oz. kamnov, zato je dobro postopek čez dva tedna ponoviti. Kar nekaj znancev mi je povedalo, da so bili po drugem čiščenju naravnost osupli, ko so videli koliko grudic se je steklo v straniščno školjko – �g100, 200, 300 Š zelenih! Tako velikih!�h so mi vzhičeno govorili. Ko čiščenje opravimo prvič, pridejo ven grudice, ki so bile na koncu kanalov, tiste globlje pa se pomaknejo proti žolčniku. S ponavljanjem čiščenja jih počasi spravljamo ven. Sicer pa lahko zelene grudice zasledimo v blatu še dan ali dva po čiščenju.

Prepoznati jih ni težko. Ponavadi so živozelene (od žolča) in plavajo na gladini vode v straniščni školjki, saj so pretežno iz holesterola. Možne so tudi druge barve (črna, rdeča ali kožna), gošča pa je ponavadi oker ali bledo rjava. Grudice in kamni so porozni, zato so leglo bakterij in virusov; če se hočete znebiti čirov na črevesju in podobnih infekcij, je to praktično nemogoče, če ne očistite jeter in žolčnika.

Dr. Clarkova svetuje, da naredimo prvih nekaj čiščenj v presledku dveh tednov (dokler ne pride iz jeter 2000 grudic!), potem pa jih delamo redno s šestmesečnimi presledki. Po mojih izkušnjah je treba pri tem upoštevati še starost, telesno težo in splošno zdravje, saj 20 let star športnik najverjetneje nima v jetrih 2000 kamnov, medtem ko bi za 50 let starega človeka, ki ni posebej skrbel za zdravje, to vsekakor lahko rekli. Če niste obsedeni niti z zdravjem niti z boleznijo, očistite jetra dvakrat s presledkom dveh tednov, potem še dvakrat s presledki šestih mesecev, kasneje pa bo zadostovalo, če to storite vsako leto ali dve.

Ravnajte se po tem receptu in nedvomno boste po nekaj čiščenjih začutili telesno, umsko in/ali čustveno izboljšanje. Na daljnem vzhodu bi se gotovo strinjali s tem, saj tam veljajo jetra za središče človekovih čustev. Kdo ve, morda po čiščenju ne bo delovala bolje le vaša prebava, ampak tudi odnosi v družini.

Jao, kera idiotska jajca.

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/flushes.html

Jaz svoja jetra raje uporabljam za kaj bolj pametnega, kot je izdelovanje mila.

izvajam ravno danes, enkrat sem že in olajšanje je neverjetno.

Po koliko pa prodajaš milo?

Tovrstna detoksifikacija se pogosto reklamira ljudem, ki še verjamejo.Prodaja se vse, od gline in čajev do podplatov in majic. Nekateri gredo na masaže, ki naj bi iz mišic sprostile strupe, druge prepričajo, da jih bo razstrupilo, če jim bo v ušesu dogorela sveča.

Počasi se bo tale praksa izkoreninila in zadeve bo potrebno dokazovati. Jaz najprej pregledam, če ot določeni zadevi obstajajo študije in za holesterol in trigliceride v krvi znižat, kažejo študije, je potrebno zmanjšati število kalorij; natančneje, za trigliceride so krivi OH-ji.

Dobra stran za preveritev je http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Izkoreninila, kaj pa vem. Bojim se, da ne tega ne bom dočakala. Ne morem se odločiti, če je pri tej debilani s čiščenjem žolčnika je bolj grozljivo to, da folk ne obvlada osnovnošolske kemije (saponifikacija, (ne)mehčanje kamnov v jabolčnem soku), da ne obvlada predšolske fizike oz. kmečke pameti (kamni ne plavajo na vodi – no, pustimo plovec ob strani), da nima blage veze o anatomiji (žolčevod pač nima premera 5 ali več cm), ali pa to, da je na lastnem telesu pripravljeni preizkusti čisto vsako “alter” bedarijo. No, ta je vsaj neškodljiva…

saj to kar pride ven niso kamni, to so holesterolni “zamaški” ki so debeli cca. 5 mm, torej niti cm ne…..dolgi pa so različno do 2 cm.
Teh holesterolnih “zamaškov” je v jetrih res vse plno (odvisno kaj uživate-prehrana) in takšno čiščenje je za ljudi, ki se zelo nezdravo prehranjujejo prej dobro kot slabo.Saj če se zdravo prehranjuješ itak ne rabiš tega čiščenja.

Draga Fajt,
ne razburjaj se preveč, ker to škodi zdravju (in menda tudi lepoti).
Ne trdim, da je članek, ki sem ga zgoraj prilepil, znanstveno podprt ali pa da opisuje absolutno resnico. Ampak če bi ga prebrala, bi ugotovila, da ne govori o raztapljanju žolčnih kamnov, tako kot o tem govori članek na tvojem linku. Torej se jeziš in razburjaš po nepotrebnem, vsem tvojemu osnovnošolskemu znanju o saponifikaciji navkljub.

Pa lep dan s čimmanj stresa ti želim!

Razburjanje morda skoduje lepoti, namerno zavajanje pa je tako vsesplosno skodljivo, da bi moralo biti kaznivo, kakor tudi ponos na lastno ignoranco in zabitost. Lepo, da priznas, da clanek nima znanstvene osnove in da ne opisuje resnice. Zakaj torej trosis okrog te neumnosti? Spominjas me na one, ki posiljajo okrog raznorazna verizna pisma. A nimas res nic pametnejsega za poceti v zivljenju? Tisto o soku sicer ni v tvojem postu (ki ga sicer nisem prebrala do konca – skoda casa), sem ga pa zasledila v podobnih umotvorih, kjer je receno, da mehca kamne. Ponavadi gre sicer za jabolcni, ne grenivkin sok. Ocitno se zadeva razvija glede na najnovejsa “dognanja”. Grenivke so pac trenutno in. Poleg mehcanja dobis zraven se negativne kalorije, a ne. Fino v pricakovanju poletja.

Pa veselo opazovanje “iztrebkov” se naprej. Biznis namig: zmeni se s kaksno bio trgovino za trzenje lastnih (dobesedno) proizvodov. Pere bolje kot Weisse Riese etc.

Ker predvidevam, da zivis v isti dimenziji kot jaz in ne v kaksnem paralelnem vesolju, zate verjeno veljajo iste fizikalno-kemijske zakonitosti, kot za vse ostale. Da ne bo slepomisenja te torej prosim, da odgovoris na dve preprosti vprasanji:

a) Torej v straniscni skoljki plavajo “kamni” veliki za oreh ali se vec. Kako jim je uspelo priti iz zolcnika, se ima zolcevod cca 6 mm premera?

b) Kako lahko ti “kamni” plavajo na vodi? Ker zolcni kamni so kamni v pravem pomenu besede. Drugace na rentgenu ne bi bili vidni. Vcasih, ko so jih odstranjevali z operacijo (sedaj jih vecinoma razbijajo) so si nekateri operiranci iz njih izdelovali obeske itd. Moja stara mama jih sicer manj glamurozno hrani v leseni skatlici. So pa precej estetski, moram reci. Nekaj takega -> http://thesisprocrastination.com/2009/08/03/remove-one-gallbladder-get-a-dozen-stones-free/

pozdravljeni,

po izvajanju očiščenja telesa z grenko soljo vam sporočam, da sem še med živimi.

Še enkrat potrjujem, da se počutim dosti bolje, saj vem, da sem bila prej “prenažrta”, pa še tiste, ki so mi sli prej na “jetra”, sem odplaknila.

Skratka, počutje odlično, pa tudi krvni sladkor mi je po dolgem času spet padel pod 6, kar že dolgo ni bilo.

Lep sončen pozdrav,

FAJT ni samo tisto kar je “znanstveno” dokazano sveto (tudi to) za marsikakj se ne najde denarja, da bi znanstveno dokazali dobre učinke.Za raziskave potrebuješ šrecej denarja.Ampak če določena terapija pomaga in se kaže leta in leta kot pozitivna, potem je dokaz za to veliko število ljudi, ki takšno terapijo izvaja in se po njej počuti dobro.Sem že zgoraj napisal, da ti niso kamni (Morda Kekec tega ne ve) ker so mehki kot groglice iz masla.Veliki so v glavnem toliko kot navajša sama okrog 5 mm debeli, so pa lahko tudi 2 cm dolgi.Lahko da so v jetrih debelejši, vendar na poti ven se lahko kje tudi stisnejo, če ni dovolj prostora, ravno zato ker so mehki.Je pa dejstvo, da so holesterolni-maščobni in kot tako v jetrih nezaželjeni.Sama terapija nima nobenih stranskih učinkov, vsaj jaz ne vem za kakšnega in poznam veliko število ljudi, ki so takšno terapijo izvajali-Ko sem sam to prvič počel pred leti, je šlo iz mene ogromno tega, potem pa sem se začel tudi bolj zdravo prehranjevat.Kljub temu da takšno terapijo priporočajo 1-2 krat letno, jo jaz izvajam 1 x na 3 leta in še takrat pri meni vse skupaj poteka zelo blago, skoraj brez driske, ker se zaradi prehrane ki jo uživam v mojih jetrih na nabira preveč svinjarije.Nasprotno pa mi je kolega ravno par dni nazaj pripovedaoval kakšno štalo je imel celi dan so leteli ti holesterolni zamaški ven iz njega….Takšna jetra-polna zamašena-zamaščena, ne morejo biti dober FILER za naše telo.

Tista želatinasta stvar ne prihaja iz jeter, ampak se tvori v črevesju iz olivnega olja in žolča, ki ga je telo v totalnem napadu panike zaradi konjske doze maščobe telo v večji količini spust iz žolčnika. Ja, in rada bi videla, kako se tole stisne skozi par dm dolgo slamico. Kakšna fantazija… Mogoče pa gre okrog ovinka kar skozi črno luknjo, a ne.

Ne vem, kako si ti predstavljaš delovanje žolnika. Se popravljam, ti si sploh ne moreš predstavljati, ker nimaš pojma o osnovah delovanja telesa. Tisto, kar tako navdušeno 1 x na 3 leta opazuješ v školjki, je v školjki sicer prisotno čisto vsak dan, vendar so kepice tako majhne, da jih ne vidiš. Žolč se izloča namreč non stop in saponificira maščobe non stop, zato mi ni čisto jasno kaj bi se z občasnim iztiskanjem doseglo, glede na to, da nič, ampak res nič, ne zastaja. Sicer pa, če te je sram povprašati kakšnega osnovnošolca za učbenik kemije, je kratek povzetek saponifikacije tukaj -> http://sl.wikipedia.org/wiki/Saponifikacija. Ježešna, kakšne težke besede.

Da pomaga, ne dvomim. Grenka sol je odvajalo, zato te sčisti. Če ješ svinjarije je to pač občasno potrebno. Olje in žolč (in tiste kretenske želatinaste kuglice) nimajo pri tem nič. Ostalo pa je vse bolj ali manj vse v glavi. Če je glava prazna, je prostora še več.

jaz bi pa tole stvar probal. Ali je recept, ki ga je zgorak pripel Kekkec ok?
naj v 8dcl vode raztopim vseh 50g grenke soli? 9177 kateri recept si ti uporabljala?
Hvala in pozdrav

Jaz sem z grenko soljo poskusila pred pričetkom shujševalne diete, pa sem se po zaužitju počutila zelo slabo. Mislim, da se je najboljše potruditi se z svežimi zelenjavnimi sokovi, zelenim čajem in nekaj dni posta. Ja, koliko pa tehtate g.Olga?