Cipralex
Pozdravljeni dobil sem zdravila za anksizno depresijo cipralex, ki jih sedaj jemljem 2 dni. Me pa skrbi predvsem ker sem prebral, da ce imas tezave z srco jih ni priporocljivo jemat. Bil sem pred 1 mesecem napoten na urgenco ker moj EKG izvid ni bil v mejah normale: Gospod je imel opravljen EKG septembra 2018, kjer so ocitne ishemične spremembe v spodnjih dovodih , ob tem troponin negativen. Ob današnjem zapiso EKG zapisu je videti dinamiko z nespecificnimi elevacijami spodnje stene. EKG izvidi z leta 2018. ST denivelacije z neg. T valovi v spodnjih odvodih, elevacije v V1-V3 odvoda, QRS 100, PQ 140.
EKG posnet pri spl. Zdravniko – ST elevacijev spodnjih odvodih, neg. T val v AVL, QRS okrog 120 vertikalna os.
EKG v IPP sinusni ritem 60/MIN., vertikalma os, neg. T valovi v AVL, Q zobec v spodnjih odvodih, nakazane elevacije v spodnjih odvodih V2, V3, V4, P val 88, PQ 136, QRS 99, QTC 389. Zaradi dolgotrajnih bolecin za lopatico, ki se širi v ramo in vcasih proti vrato sem sel k osebnemo zdravniko, ki mi je naredil zgoraj omejni EKG. Te bolecine v rami ki so bile hujse na dotik ali ob gibih zdravnik meni, da niso povezane z srcem. Bolecine so se od taj mocno oblazile, vse do vceraj ki sem prvic vzel tableto cipralex prebral seveda ¹ tisti listek, ki je zraven zdravil. Potem sem šel pa tečt in me je zacelo nekje po 10-15 minut bolet v predelo srca. Nevrm a mi je to naredla psiha ali imam res tezave z srcem, star sem pa 27.Bolecina tudi do danes vztraja. Cipralex mi pa ni predpisala osebna zdravnica ker je ze 1 mesec ni te izvide sem pa imel tudi doma in jih zdravnica, ki mi je predpisala cipralex ni vidla. Me zanima predvsem kasne so lahko posledice na srce. Ali jih naj se naprej jemljem.