Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza češnjica

češnjica

Kje si? Kako si?

Pozdravček m*!

Na tem forumu pa res že zelo dolgo nisem bila. Si me predramila in glej me tukaj. Zadnje mesece pogosteje obiskujem forum nosečnost. V glavi nekje čisto v ozadju me sicer spremlja misel, da mogoče pa le imam MS, a trenutno nimam časa o tem premišljevat.

Po hospitalizaciji na nevrološki kliniki v maju letos, kjer sem prejemala infuzije kortikosteroidov, sem se potem nekako sestavila skupaj. In glej jo srečo. Še v istem mesecu sem zanosila. Mislim, da le zato, ker so bile moje misli osredotočene le na moje zdravstveno stanje.
Nosečnost me neizmerno osrečuje, od prvega trenutka naprej me navdaja z neizmerno energijo in srečo. S partnerjem sva zelo zelo srečna. Na začetku me je sicer kar močno skrbelo kako lahko infuzije vplivajo na plod, a je vse ok.
Kar se tiče mojega počujta. Po infuzijah se je moje stanje počasi pričelo vračati v stare tire, jasno z občasnimi težavami.
Nosečnost je pravi balzam za vse to. Prenehala sem premišljevat, da je z menoj kaj narobe, saj moram biti močna za mojo težko pričakovano češnjico (menda bo punčka :-)))))) in partnerja.

Predvidene MRI v tem mesecu nisem opravila, ker je v nosečnosti ne delajo. Imam pa naslednji mesec EMG, ker so se mi v avgustu pričele nekakšne težave z rokami (mravljinčenja, elektriziranje, otrdelost) – mogoče je to le nosečniška tegoba, a so me kljub temu napotili na pregled.

Če povzamem, mi nosečnost prinaša toliko lepega, da niti opisati ne znam. To bi morala občutiti čisto vsaka ženska :-))).
Aja, mi pa diagnoze niso 100 % potrdili, pravijo nekako, da se bo pokazalo v naslednjih letih, mi je pa dr. rekel, da gre za klinično verjetno MS. Mogoče se pa moti. Pravijo naj se izogibam stresom :-)))).

Na nosečniškem forumu spremljam špelin@. Ob izgubi njene pikice, sem jokala z njo, sedaj pa se z njo smejim in veselim. Vem, da jo tudi ti spremljaš. Takrat, ko berem njena sporočila, pa res pomislim na MS. Zdi se mi zelo močna oseba. Polna pozitivne energije. Želim ji srečo.

Kako se pa ti držiš? Imaš pogosto zagone? Če se spomnim, sva enako mladi.

Želim ti vse naj naj. Bodi zdrava in čim več sončka tudi v tako pustih dneh, ki so pred nami.

Še enkrat hvala, ker si me predramila.

Uživaj!!!!

Češnjica

Kako sem te vesela. Ti in Špelin@ sta mi za zgled, moji predhodnici. Vesela sem tvojega dobrega počutja in uspeha. Pa tudi če imaš MS, sploh ni panike, ti povem iz lastnih izkušenj.
Malo več dela na sebi, pa gre. Bila sem pri Domančiču, jemljem FHES in MAP.
So občasna manjša poslabšanja, pa jih hitro prebrodim.
Malo sem že pozabila nate, pa sem te zasledila spet na forumu Nosečnost.Tvoj dojenček bo pa vodnarček – kot jaz. Superca.
Piši kar še kaj, pa drži se. Itak smo zmagovalci.

pozdravljeni pozitivki! smem vedet koliko sta stari in od kod?

želim vama veliko sončka!

Jaz imam 28 let. Pa ti?

New Report

Close