Najdi forum

Imam eno vprašanje.

Bila sem krščena in pri obhajilu. Proti moji volji seveda. Nisem verna, ampak ateist. Glede na dogajanje (ne želim nikogar blatiti, samo pač povedati svoje mnenje), vedno večje posiljevanje ljudi s strani duhovščine, preprosto ne želim, da me imajo za pripadnika njihove vere. Nočem plačevati nikakršnih davkov, ne želim, da bom med tisoči, ki jih bodo smatrali za plačevanje prispevkov kleru, skratka z njimi NE ŽELIM imeti opravka.
To ni napad na verujoče, vsak ima pač pravico odživeti življenje na svoj način in v skladu s svojim prepričanjem, samo zanima me, kam naj se obrnem, da se formalno izpišem iz njihovega registra.
Najlepša hvala.

Ne bo ti uspelo.

Mislim da gres tja kjer si bila krscena in dobis ene vrste izstopno izjavo. Ne vem, zakaj naj ne bi uspelo. Je pa res, da doticni zupnik verjetno ne bo ravno do stropa skakal od veselja, kar mu niti ne mores zamert 🙂

Silvester napisal:

> Nočem plačevati nikakršnih
> davkov, ne želim, da bom med tisoči, ki jih bodo smatrali za
> plačevanje prispevkov kleru, skratka z njimi NE ŽELIM imeti
> opravka.
Pa saj Cerkvi nič ne plačuješ … Razen, če greš k nedeljski maši in vržeš stotaka v pušico 🙂
Drugače pa najbrž ne dobivaš na dom položnic, ki jih moraš plačati, ker si bila krščena??

Mimogrede, jaz sem še zdaj v nekih starih buklah zapisana, da sem tega in tega leta pristopila k pionirčkom. Takrat so nas kar vse po vrsti “prisilili” do tega. Vsi prvčki smo morali dati svečano obljubo in smo dobili titovko in rdečo rutko.
A kdo ve, kje me lahko izbrišejo, ker nočem, da me smatrajo za pionirko …
:))))

Eni pa res mate preveč cajta …
Sicer pa: a ni neke take probleme kot naša Silvester imela že Svetlana Makarovič?? 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Drga moja mouse!

Veš kaj pa jaz mislim? da imate vsi tisti, ki v nedeljo tam pri farih stojite, preveč časa!
Malo žaljivo, samo prevzemam tvoj način komunikacije!
Kako jaz preživljam svoj prosti čas, je moj problem in s čim se takrat ukvarjam!
Btw, gospo Svetlano Makarovič pa zelo cenim in je škoda, da njeni članki, glede na tvoj odziv, ne padejo bolj na plodna tla!
In lep dan!

Ali so pa naši starši imeli preveč časa, da so nas nesli v cerkev škropit…

Sicer pa, zame je to pravno neveljavno dejanje (v naši državi je Cerkev ločena od države: poleg tega ne morem biti odgovorna za nekaj, kar so starši počeli z mano v starosti nekaj dni /tednov) in se zaradi tega ne mislim s tem ubadat.

Kaj pa farškim piše v njihovih knjigah, je pa njihova stvar in v mojih očeh nerelevantna ravno toliko, kot oni sami s svojim početjem!

Zemkrat Ti, žal, noben izpis ne bo nucal. Duhovščini plačuje država iz proračuna, ne glede na to, ali smo vpisani v njihovih kartotekah ali ne.
Če pa bodo, kar pa dvomim, uvedli davek, kot so ga v Nemčiji, se bo pa moral tako lai tako vsak izjasniti, ali je član te stranke ali ne.

Eni gredo ob nedeljah k maši, drugi se potikajo po trgovinah in tudi po eno uro stojijo v vrsti za plačilo. Nekateri gremo pa v naravo in se nadihamo svežega zraka. Kogar koli od teh bi vprašal za mnenje o preživljanju prostega časa drugih dveh, bi rekel, da ga ima očitno preveč, ker ga zapravlja za takšne oslarije. In tako kot o tem imamo o vsem vsak svoje mnenje, torej se mi zdi Tvoje hudovanje na mousiko povsem nepotrebno.

Rimskokatoliška Cerkev ni organizacija, v katero se vpišeš ali izpišeš.

V cerkvenih bukvah je samo vpisan datum tvojega krsta in obhajila, to pa ni register članstva, ampak register opravljenega dogodka, ki se je zgodil. Dogodkov, ki so se zgodili, pa ne moreš izbrisati, ker so se pač zgodili. In so nekje zabeleženi. Tako kot ne moreš zahtevati, naj te izbrišejo iz šolskih evidenc, ker si pač šolo definitivno obiskoval.

Zato je vsak poziv na izbris iz registra članstva (ki ne obstaja) ali izbris iz registra dogodkov (ki so se v resnici zgodili) popolnoma neutemeljen, saj ne prvi, ne drugi, nimata nikakršnega pomena.

Silvester, umiri konje in premisli, kaj sploh zahtevaš. Boš videl, da gre za absurd.

P.S. Nisem kristjan………… nasploh ne priznavam nobene cerkvene institucije. Ampak mi ne pade na pamet, da bi zahteval izbris zapisa katerihkoli kronoloških podatkov o dogodkih, ki so se mi v preteklosti zgodili. Vsi tisti krsti, obhajila, birme, rdeče rutke in modre titovke, članstva v mladinskih organizacijah, pohodnih enotah, značkah “primeran vojnik”…. vse to je samo še prijeten spomin na neko obdobje, ki sem ga preživel. O katerem lahko sedaj govorim svojim otrokom. In vsi ti simboli nič ne pečejo, nič ne bolijo…….

bravo Roman! kdo se bo sekiral za lanski sneg? Jaz že ne!

Jaz sem verna a ne hodim v cerkev, razen pogrebi, maše za umrle…, ker zame je vera in cerkev vsaka zase. Saj tisti, ki so kdaj prebrali sveto pismo in poznajo zapovedi in če jih primerjaš kmalu ugotoviš, da je cerkev izgubila(če je kdaj jo sploh imela) smisel širjenja vere. Duhovniki si domišljajo, da so bogovi in se tako tudi obnašajo počnejo razne svinjarije, ki pa jih tako malo pride v javnost, ker se ščitijo med seboj (fuj in fej). Zakaj bi hodila v cerkev, če so pa nas učili, da bog vse vidi in vse ve. V našem kraju so vedno ta prvi in pri vsaki maši ta najbolj pokvarjeni ljudje.
Vera imam v srcu in ni mi potrebno zaraditega vsako nedeljo sati v cerkvi in poslušati pridige pokvarjenega duhovnik, ki se lepega dela.
Zame ni pomebno kakšne vere si ali pa če si ateist važno je kakšen človek si.

Točno, saj nam letošnji dela več kot preveč preglavic.

No, jaz ne mislim tako!

Edini absurd je, da mi že v rani mladosti otroku pripišemo nekaj, za kar se bo kasneje izkazalo, da je popolnoma v nasprotju z njegovim prepričanjem!
Se strinjam, da pa, ko je otrok polnoleten ali pa vsaj sposoben razmišljati o teh stvareh, se sam odloči ali bo k temu pristopil ali ne.

Glede davkov; ne zdi se mi tako nedolžna zadeva, ker že napovedujejo, da bodo za vsakega tisočega vernika imeli podlago za plačevanje prispevkov enemu faru.
Tu ne gre za noben spomin na ničesar, gre preprosto zato, da ne bodo brez moje vednosti uporabili podatkov o krstu in podobnih, da ne rečem kaj, in me pripisali njihovi sekti!

Jaz pač RKC smatram kot kriminalno institucijo od “pamitiveka” in ne želim biti del tega. Čisto preprosto. Čustva in nostalgijo pustimo ob strani.
lp

Obrni se na župnika v svoji fari. Seveda lahko izstopiš iz RKC. Tvoj “izstop” bo župnik verjetno javno naznanil na koncu nedeljske maše pri oklicih – skupaj s porokami in pogrebi. :)) (vsaj v eni izmed sosednjih far je župnik tako naredil, ko je eden od faranov izstopil)

Kleopatra1, najlepša hvala!

To tudi nameravam storiti!
Lp

In, ko bo naslednji popis prebivalstva, povej da si ateist.

Zakaj pa imamo toliko lepih in mogočnih cerkva?Za oči pasit menda ja ne,če ne bo notri pohlevne živine.
Zdaj pa še ta hoče nekam pobegnit.Komu bodo še v čast,če bodo bolj prazne,kot polne.

Ostale bodo arhitekturni spomeniki naše preteklosti.

Potemtakem so bila pravno neveljavna tudi vsa cepljenja, pa zdravniški pregledi, pa vsa kosila in večerje, pa šola, pa vsi tečaji in obšolske dejavnosti, skratka vse, kar si morala delati in početi do svojega 18. leta.

UF!

Obilo uspeha!

New Report

Close