Cerazette

Pozdravljeni.

Od prvega poroda do druge nosečnosti sem uporabljala cerezette. Med jemanjem nisem imela menstruacije. Po drugem porodu sem spet pričela z jemanjam Cerazette ampak po dobrem letu jemanja se mi ze zdaj tri mesece ponavlja menstruacija. Je sicer šibka, prva dva meseca je trajala par dni, zdaj pa že 2 tedna. Ko že mislim, da je mimo, se čez pol dneva spet pojavi. Nikoli nisem pozabila vzeti tabletke in vsak dan jih jemljem ob istem casu. Je to ok ali naj grem raje na pregled k ginekologinji. Strah me je, da ne zanosim ponovno. Hvala za odgovor.

Spoštovani,

ob uporabi Cerazette je normalno oboje, tako popolna odsotnost vsakršne krvavitve kot občasno krajše ali daljše krvavenje. Pri krvavenju gre za krvavitve iz atrofične, nestabilne maternične sluznice, ki je posledica progesteronske zaviralne funkcije na nizko estrogensko podporo. Torej nič ni narobe, lahko pa se tega naveličate. V tem primeru bo treba preiti na kakšno formulo s kombinacijo estrogenoa in progestagena.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close