Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Cepljenje proti novi gripi

Cepljenje proti novi gripi

Pozdravljeni,

Zanima me vaše mnenje glede cepljenja rakovih bolnikov proti novi gripi. Pri nas je hudo bolna mami (endokrini karcinom – metastaze na jetrih neznanega izvora), pomoči ji praktično ni, ni nobenega zdravljenja, govrila sem z njenim zdravnikom in ji absolutno svetuje cepljenje proti obema gripoma, mi – družina pa smo vseeno v dilemi kaj narediti.

Vsak nasvet bo prav prišel.

Lep dan

N.

In zakaj konkretno mislite, da bi ji lahko cepljenje bolj škodilo kot pa če zboli za gripo???

Če ni prešibka za cepljenje (ampak to očitno ni, ker je zdravnik tako odločno svetoval cepljenje), jo lahko cepljenje kvečjemu zaščiti. Kak dan se bo slabo počutila, a to bo minilo. Če pa bo dobila gripo, pa bo lahko zelo zelo boga, morda boste tudi imeli predčasni pogreb. Glede raznih dodatkov v cepivu, ki naj ne bi bili najbolj zdravju prijazni, se pa jaz ne sekiram. V enem samem odmerku kemoterapije smo onkološki bolniki prejeli veliko več strupa, kot ga je lahko kdo zapakiral v tistih par kapljic cepiva. Pa nas ni od tega pobralo. Mislim, da nas tudi od cepiva ne bo, če nam ga zdravcniki svetujejo.

Če pa dvomiš v pravilno presojo zdravnika glede primernosti tvoje mame za cepljenje, pa poišči še drugo mnenje, a naj bo to mnenje drugega strokovnjaka. Laiki res nismo primerni, da presojamo o zdravniških mnenjih.

New Report

Close