Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Cepljenje

Cepljenje

Spoštovani,

Moja hči se vpisuje v pedagoško smer šolanja. Seveda je pogoj cepljenje. Cepljena je bila 3x Di Te Per. Zaradi stranskih učinkov po drugem cepljenju ( urtikarija, dermatitis) i nevroloških znakih ( epileptičnim podobni krči brez vročine) po tretjem cepljenju so nadaljnje cepljenje opustili. Pri alergologu odkrita alergija na toksoid tetanusa in alergija na jajca). Pojasnili so mi možnost reakcij na druge sestavine cepiva.

Zdravnica me je usmerila, naj podam predlog za opustitev cepljenja, kar sem takrat naredila.  Tam se je tudi končalo.

Otrok je zdrav, je pa razvila hujso alergijo na cvetni prah.

Kaj predlagate? Ali naj jo peljem nazaj k alergologu in prosim za ponovno presojo,  počakam na odlocbo o necepljenju ali kaj tretjega.

V teh antivakserskih časih se mi zdi neumno vsakemu posebej razlagati, da nismo antivakserji, da smo v družini vsi cepljeni za vse, kar se cepiti da ( od covida do klopnega meningitisa).

Že 14 let me skrbi, da bi dobila kakšno poškodbo zaradi tetanusa ( ponovno cepljenje). Da ne govorim o ošpicah, ki se pojavljajo tudi pri nas. Stik z otroci, ki velikokrat niso cepljeni po programu tudi brez razloga bo nujen.

Hvala

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani, glede na to, da je minilo toliko časa; poleg tega alergija na jajca (razen anafilaktične reakcije ob zaužitju) ne pomeni kontraindikacije za cepljenje proti MMR; poleg tega se ošpice tu in tam pojavljajo; menim, da je absolutno smiselna in potrebna ponovna presoja glede cepljenja.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala za odgovor. Pri vpisu v šolo ni bilo težav. Če razumem prav, bi ponovno obiskali alergologa in prosili za presojo glede varnosti cepljenja proti ošpicam in verjetno rdečkam. Ali alergija na toksoid tetanusa izzveni, ali smo opleli?

Najlepša hvala

Prav razumete. Glede preobčutljivosti: sta možna vsaj 2 tipa, ob tem se spremlja protitelesa tipov IgG in IgE. Glede na to, koliko časa je minilo, je ponovni posvet na mestu.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close