Najdi forum

cepljenje

Pozdravljeni,

Sem mama 11 mesečnega otroka in sem zdrava kronična nosilka hepatitisa B (partnerja nisem okužila, niti koga drugega). Otrok je poleg rednega cepljenja dobil že dve dozi cepiva proti hepatitisu B (imunoglobine takoj po rojstvu, nato cepivo pri 1 in še pri 2 mesecu). Pri 7 mesecih je dobila ekcem po ličkih, nato telo – diagnoza atopijski dermatitis. Sedaj že dva meseca hodimo na BRTerapije in se je stanje že precej izboljšalo. Najprej smo odpravili alergije (mleko, jajca, pršica, začimbe), sedaj obdelujemo glivice, ki imajo zgleda glavno vlogo pri težavah, ki jih imamo. Približuje se obvezno cepljenje za otroke pri 1 letu, hkrati pa bi morali tudi na obnovitveno in zadnje cepljenje proti hepatitisu B. Resnično me je strah kakšnih imunskih odzivov.

Kaj mi predlagate?

Hvala za odgovor

Alergične otroke se seveda ne sme cepiti, kar vam je verjetno povedal že vaš terapevt za BRT. Še vedno ste v fazi zdravljenja, otrok sploh ni stabilen, zato bi bila cepljenja ogromen korak nazaj. Telo se sedaj ukvarja z zdravljenjem alergij in glivic (to vzpodbujamo z BRT), ni pa pripravljeno na cepiva.

Vprašajte še na društvo SVOOD, če niste sigurni.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close