Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Cepiti otroka, da ali ne ?

Cepiti otroka, da ali ne ?

Doe,Jane obregnila sem se le v nepopoln podatek. ja sem prebrala vse in ti ne očitam, samo če navajaš podatke jih daj dosledno, ne pa samo nekaj namečeš(. otrok ima avtizem, pa je alergik na ……in zato …..). če bi ti prebrala kaj sem napisala in ne bi pričakovala napadanja bi videla da te nihče ne napada, samo poprvaljam tvoj podatek.
če pa si se počutila napadeno ti pa res ni pomoči.

jaz sem naredila takole. Najprej sem veliko prebrala. Potem sva se pogovarjala s pediatrinjo. Sva ke prišla s celim listom vprašanj. Potem sva se odločila da cepiva. Potrebni so bili 3 obiski, da je bil otrok tako zdrav, da ga je zdravnica cepila. Izkazalo se je, da nima reakcij.

Z rahlimi zaostanki je bila ceplena na vse, ko je pač bila popolnoma zdrava. Reakcij nikoli nobenih.

Potem sem še brala, spraševala zdravnike, ki jih poznam. Na koncu sva se odločila, da jo cepiva tudi na stvari, ki jih je pediatrinja priporočila in niso obvezne. Vse je prenesla brez kakršnih koli stranskih učinkov.

In zaenkrat se je izkazalo, da sva imela prav. Letos je fasala borelijo (ni cepiva), z istega izleta pa je eden prijateljičnih otrok prinesel meningitis, druga pa sum na borelijo. Tisto z meningitisom je bilo grdo, traja že 3 mesece in fant še vedno ni ok.

Če bi imela kako reakcijo, bi se še mnogo več pogovarjala, najverjetneje bi dala otroka cepit pod nadzorom. Bi pa za to odločitev govorila z več kot enim pediatrom in več kot enim imunologom.

Vprasanje za Doe,Jane.

Razumem tvoje pomisleke glede cepljenja in verjamem, da si veliko brala o vsek, kar je povezano z boleznimi tvojega sinka. Me pa res zanima naslednje: Zakaj mislis, da ima tvoj otrok visoke koncentracije tezkih kovin v telesu zaradi cepljenja? Konec koncev, to je ena doza cepiva, kar ne vnese nekih ogromnih kolicin tezkih kovin, ker tezke kovine niso sestavni del cepica, ampak stranski produkt industrijskega procesa izdelave.

Cisto zares me zanima, kako ste izkljucili druge mozne nacine vnosa. Nanazadnje – jaz bi najprej pomislila, da so kovine prisle v otroka preko materinega mleka. Pred leti sem poslusala eno predavanje o tem, da se nekatere kovine kopicijo v nasih telesih se iz otroskih let, ko smo bili veliko manj okoljevarstveno osvesceni, da se kopicijo v mascobah in se potem sproscajo z mlekom, ko mati doji. Ste dali testirati tudi tvoja tkiva, posebej tvoje mleko? Ste testirali barve za pohistvo v vasem stanovanju, ko je vendar znano, da lahko razni laki in barve vsebujejo visoke koncentracije tezkih kovin? Celo keramicna posoda – krozniki, loncki lahko vsebujej tezke kovine. Ce niste stestirali vsaj teh stvari v svojem okolju (da sploh ne omenjam otroskih igrac, embalaze za hrano, zemlje v vasem vrtu, zemlje v vrtcu), potem je totalno neopraviceno kriviti cepivo za visoke koncentracije tezkih kovin v otrokovem organizmu. Razen, ce ste z primerjavo izotopov in njihovih koncentracij dokazali, da je izvor res cepivo.

Jaz nisem razumela Jane tako, da naj bi bilo cepljenje krivo za težke kovine ali da naj bi otrok imel sum na avtizem zaradi cepljenja, pač pa, da naj bi zaradi stanja otroka opustili cepljenje, ker lahko pride do poslabšanja bolezni.

Da odgovorim Frci, Ju3 in lolarei:

Frca, nikjer se nisem ‘obregnila’ na vse skupaj, le na podatek, ki ga je dala ajcom, da se tiste mame počutimo ‘in’ – za ostale ne morem govoriti, vendar jaz se ne – sin in hči sta v vrtcu in vsako obvestilo glede zdravja v vrtcu preberem s strahom o čem govori – kaj spet razsaja… ali je sin ogrožen, ker ni bil cepljen…

Ju3, če bi dobro prebrala, bi videla, da sem napisala, da alergij ne povezujem s cepljenjem, čeprav mi je bilo odsvetovano ravno zaradi jajc, da naj rajši počakamo, dokler ne izzveni… žal še ni… in da, mogoče sem glede tega malce preveč občutljiva, ker verjemi, nisi edina, katera mi hoče soliti pamet (ali pa si mi samo dala takšen občutek) in tega ne maram – vsaj glede stvari, ki jih dobro poznam

Loralei, nikjer nisem napisala, da krivim cepljenja za njegovo prenasičenost s težkimi kovinami. Ne polagaj mi svojih misli v prste.
Dojila sem ga lahko samo mesec dni, mi je na mojo žalost zmanjkalo mleka,čeprav sem se zelo trudila vzpostaviti laktacijo, ni šlo…

Glede težkih kovin pa, testirali smo se cela družina, ravno zaradi tega, ker nas je zanimalo, če je kaj iz okolja in mi trije imamo te zadeve v ‘meji normale’. Je pa za avtiste značilno, da njihov ‘komunalni sistem’ v telesu (ne znam napisati drugače) ne odnaša določenih stvari (kot so težke kovine, gluten in mlečne beljakovine) iz telesa otroka ampak nalaga v njem – na žalost v možganih.

Tako da, ne, okolja nismo testirali, ker nam ga ni bilo treba. In še enkrat ne krivim cepiva za prenasičenost s težkimi kovinami, ker mi ga ni treba, ni bil cepljen na OMR (oz. MMR). Je pa previsoka koncentracija večih težkih kovin in ne samo ene.

lp

Doe,Jane

No, ironično, dejansko bo temu otroku res najbolj škodila izguba ravnovesja. Ampak ne njegovega, ampak mentalnega v glavi njegovih staršev.

In kaj bo drugače, če bo otrok cepljen v novih prostorih?

Osebje bo v novi kliniki isto, oprema povečini tudi, načini zdravljenja in obravnavanje bolnikov tudi ostane isto …. le brezosebno in sterilno bo vse skupaj.

“Silom prilike” sem kar precej abonirana na Vrazovem trgu in v zadnjih, skoraj treh letih nimam niti ene slabe izkušnje, niti ene slabe besede o nikomur in o ničemer.

Prostori so samo prostori. Ljudje so tisti, ki dajejo dušo prostorom!

AJA – seveda, otroka se cepi zato, da ne zboli!

Nisem brala vsega,m povem pa svoje iskušnje.
No mi imamo kot posledico cepljenja hudo alergijo, ki se je pojavila po rugem tri-di-per, s tem da kakih hudih reakcij:vročina, otrdela noga,…nismo imeli. Tretje cepljenje smo izvedli pod nadzorom. v bistvu glede na težave ki jih alergija prinaša ne vem kaj bi storila v primeru drugega otroka, ampak verjetno bi ga dala cepit, ker se mi zdi, da bi bile posledice necepljenosti pa veliko hujše kot je alergija.Ampak dokler nisem na tem ne morem govorit, ker če bi me vprašali pol leta po pojavu alergije sem bla pa totalno proti cepljenju.

Aha, zaradi cepljenja v otroštvu si dobila trajne posledice v puberteti in odrasli dobi.

Za ene je življenje res enostavno. Za vse tegobe je krivo cepljenje v otroštvu. Bronhitis, šur, samo zaradi cepljenja pride. necepljeni ljudje so vsi zdravi, brez skrbi. Moja soseda je pa prepričana, da je rodila otroka z Downovim sindromom zato, ker je bila cepljena v otroštvu. Tudi možno, ne?

Res, ko ne bo več obveznega cepljenja, bomo vsi zdravi do konca svojih življenj.[/quote]

Quebeck, dobro vem, o čem govorim, kar pa zate ne morem trditi. Usedi se pred knjige, pa si breri nekaj o telesnem razvoju, delovanju žlez z notranjim izločanjem, poteku otroških bolezni,imunskem sistemu,…..itd.

Sicer pa je bil moj namen samo ta, da povem, da negativne posledice cepljenja so, če pa jih nekateri fanatični zagovorniki ne morejo sprejeti, pa je žal hudo za vse. NIč ni stoprocentno. Mogoče bi morali kaj od tega, kar doživljam sama, doživeti tudi oni.
Kar srce me zaboli, ko v nakupovalnih centrih polušam malčke,ki kašljajo tako, kot da se jim pljuča trgajo.
In veste kaj, tudi na Golniku se nekateri zdravniki dobro zavedajo, da cepljenje pogosto pusti posledice na dihalih, neuradno seveda.

Jasem je primer deklice, ki se je pozdravila, ko so v procesu zdravljenja upoštevali vsa njena cepljenja in njihov vpliv na njena dihala, sinuse. Vesela sem zanjo, sedaj je popolnoma prerojena.

New Report

Close