Cepiti otroka, da ali ne ?
Z dobro higieno se da odpraviti (in ne preprečiti) npr. rotavirozo. Ne da se pa preprečiti npr. angine ali borelioze ali pljučnice ali vnetja dihal ali ošpic ali še marsikatere druge bolezni.
Še več, s pretirano higieno si lahko celo nakoplješ marsikatero bolezen, kar je že splošno znano.
Tvoj slogan je, skratka, umivajte se, pa bodo vsi virusi in mikrobi naredili ovinek okrog vas.:) In tudi cepljenja ne boste potrebovali. Da ne počim od smeha, no. Zveni kot kakšna predvolilna obljuba.:)
Torej čistoča in življenjsko ravnovesje, kot trdi tisti zgoraj, pa lahko vaši otroci komot ostanejo necepljeni.:) In tudi zdravnika ne bodo nikoli potrebovali. Very funny.
saj sem rekla,naj se cepijo,ampak prvo je treba za higijeno poskrbet,umivat se redno,ampak ne samo to pomembno je tud da ne ostane vlaga,ampak se do suhega zdrgnit,ker v vlagi se zaredi marsikaj.doma imate vse spucano,v kuhinjskih omaricah se vsakršna golazen zaredi in je treba to redno pucat.saj je znano,da so kuge in kolere rasajale,ker je bilo vse umazano.
Niti malo se ne počutim in, ker sina nisem dala cepit.
Hči, ki je starejša je šla skozi vsa cepljenja in nisem komplicirala, pri sinu sem se ustavila pri cepljenju za OMR; prvič, ker ima alergijo na KML, jajca in intoleranco na gluten (ki nima pri tem nič zraven) plus tega pa je tako prenasičen s težkimi kovinami (sin-sum na avtizem), da ga niti pod razno ne dam cepit. Pa če sem zaradi tega za določene IN, pa naj bom.
Vsaka mama ima svoje razloge in spoštujte jih brez posmehljivosti.
lp
Jane Doe
Se strinjam s to trditvijo. Smešno je samo to, da jo ti povezuješ s svojo “resnico o cepljenju”.
Prav tako bi jo lahko tudi uporabil kakšen JJ kot razlog za svojo neizvolitev, hehe. S tem, da bi dodal, da smo zdaj državljani Slovenije v drugi fazi. Ko pa bomo čez 4 leta v tretji, pa bo spet njegov čas.:)
Skratka rek, ki je bil že velikokrat uporabljen in izrabljen.
Če meniš, da je vse, čemur ljudje oporekajo ali čemur se posmehujejo, nekaj, kar se bo čez čas pokazalo kot čista resnica, …. hehehe, kaj naj ti rečem…… pač verjemi.:)
Na svetu sem 50 let, skozi moje roke je šlo toliko otrok, toliko ljudi, toliko zgodb in ne poznam niti enega primera, ki bi bil hud. Torej , ja cepiti, ker nikoli ne veš kaj nas čaka in ne daj bože, da vam otrok resno zboli pa prav zato, ker ga niste cepili!
higijena, ti pa sploh ne veš kaj pišeš, jao, jao kaj se tule vse bere…kaj ti pomaga higijena, če te napadejo virusi, bakterije…si lahko še tako umivaš roke, lahko še tako špricas in se resno ogrožaš z raznimi antibakterijskimi spreji, lahk še tko drgneš sebe in otroke, pa so virusi del nas, enako bakterije in veš kaj, zaradi umazanije ni še nihče umrl, zaradi pretirane čistoče pa že…ne pretiravat no!
Frca, ne pretiravej. Sicer res dvomim, da bo kdaj prišla v 3. fazo, saj so določeni lobiji res premočni.
Dajte si prebrat malo o Bechampu. Virusi in bakterije ne napadajo, ampak so stalno prisotni/e. Če pa okolje (telo) ni ustrezno, pa izgleda, kot da so oni tisti, ki napadajo. V bistvu so pa naši pomagači. Še sam Pasteur je na smrtni postelji priznal, da je imel Bechamp prav.
No, sem si prebrala malo o Bechampu. Sicer samo na wikipedii, ampak dovolj, da sem ugotovila, da ga je krepko v temo brcal. Citiram: “He was a contemporary of Louis Pasteur, who developed the currently accepted germ theory, and of Robert Koch whose postulates are the basis of deciding whether a microbe is the cause of a disease. Bechamp however maintained the abandoned pleomorphic theory — essentially that bacteria change form and are not the cause of, but the result of, disease…”
Tole zadnje je Koch s svojimi postulati prekrasno ovrgel.
pa dajte nehajte širit krivo vero, saj vam bodo tisti ki tega niso dlai skozi še verjeli. mleko nima z MMR nič!! prej ena gor trdi da ima mleko in jajca kontraindikacijo z di-te -per, pa tudi nima nič!!! pa dajte se najprej resnično poučit v tem kar tako zavzeto zagovarjate.
tebi pa za MMR je problem samo jajce, pa še tu je gor le opozorilo potrebna pazljivost pri znani alergiji na jajce, kar pomeni da se otroka cepi pod nadzorom, za primer če pride do alegrične rekcije da je ekipa zraven, da so monitorji in zdravila na dosegu roke. ma alergilčna rekacija je vseeno zelo redka. sicer pa sem prepričana da so ti zdravniki to tudi povedlai, če ne pol pa upam da bodo kmlau dobili kontrolo in to morali zagovarjat
Bechamp je govoril bedarije, ki so bile kasneje ovržene na vsej črti. Pa kako lahko kdo v 21. stol. še v to verjame in živi po teh prepričanjih. Seveda so virusi in bakterije vedno prisotne, ampak ne patogene, pač pa neškodljive ali pa postanejo škodljive šele ko se pretirano namnožijo. Veliko število črevesnih bakterij je npr. čisto koristnih.
Bechamp pa je imel hipotezo, da bakterija ni povzročitelj bolezni, pač pa njena posledica. Po kmečko povedano, da ne povzroča angine streptokok, pač pa je streptokok rezultat angine. To je bilo potem popolnoma ovrženo, pač blodnje nekega tipa.
In na podlagi teh starih blodenj, se nekdo odloči, da ne bo cepil otroka, ker namreč bakterije in virusi sploh niso povzročitelji bolezni, Pa kakšni kekci hodite po svetu in odločate o zdravju svojih otrok, ne morem verjeti.
Ne bi preveč posploševala!!!
Imam dva otroka, oba cepljena. Prvi zdrav kot riba, v življenju je imel samo enkrat antibiotike, in sicer po operaciji, star pa je 9 let. Druga je stara 5 let, pa non-stop na antibiotikih.Že samo moja dva ovržeta tvojo zelo na oko postavljeno teorijo, s katero samo še bolj medeš neodločene starše.
“Profesor Antoine Bechamp je takole razumel pomen teh mikroorganizmov: ?Ti mikroorganizmi se hranijo s strupenimi snovmi, ki jih najdejo v bolnem organizmu in jih pripravijo za izlocanje. Ti majhni organizmi izhajajo se iz manjsih organizmov, imenovanih mikrozyma. Te mikrozyme so prisotne v tkivih in krvi vseh zivih bitij, kjer normalno ostajajo v ‘mirovanju’, so neskodljivi. Kadar pa postane delovanje cloveskega telesa ogrozeno s prisotnostjo potencialno skodljivih snovi, nastane transmutacija. Mikrozyma se spremeni v bakterijo ali virus, ki takoj zacne z osvobajanjem telesa in odstranjevanjem teh skodljivih snovi. Ko bakterije ali virusi koncajo svojo nalogo poziranja toksicnih ? skodljivih snovi, se znova povrnejo v stanje mikrozyme ? dormance (stanje mirovanja metabolizma).?”
Torej sledilci Bechampa verjamejo, da zbolijo zato, ker niso živeli zdravo in da jim bakterija dejansko pomaga pri prebolevanju njihove bolezni in je npr. stafilokok njihov partner pri premagovanju bolezni.
Upam, da ti otrok ne bo resnično zbolel za kakšno težjo boleznijo (bakterijski meningitis, pljučnica, angina, vnetje ušes…), ker boš potem po svojem prepričanju antibiotik zavrnil, kajti v škodljivo delovanje bakterij tako ne verjameš. Ko bo zbolel za revmatično vročico ali bo dobil okvaro srčnih zaklopk zaradi nezdravljenih angin, pa bo seveda spet kriva izguba ravnovesja v telesu. Da si bil kriv ti sam s svojo bedasto že zdavnaj preživeto teorijo, ti seveda ne bo padlo na pamet.
Ali pa bo vsaj partnerici ostalo toliko zdrave pameti, da te bo, ko bo šlo zares, po hitrem postopku odpikala. Igraj se s seboj in s svojim zdravjem, ne pa z otrokovim, madona no.
O tem je tudi tu mroje razprav in debat, poišči si jih z iskalnikom.
Kdor ni doživel anafilaktičnega šoka lastnega otroka po cepljenju, ne bo nikoli razumel.
Komur majhen otrok ni zbolel za OK, tudi ne. Zato ejvse prepucavanje teorija in pametovanje na zalogo. Ko gledaš otroka in ne veš, a je še živ ali je mrtev, se ti sladko jebe za vso statistiko in za vse procente, šteje samo tvoj otrok in želja, da bi preživel in jo dnesel brez posledic.
Odločitev za ali proti cepljenju je ena najtežjih, kar sem jih kdaj morala sprejet.
Moj otrok je umrl star 2 dni zaradi okužbe s streptokokom B. Ne mi reči da je bila ta bakterija moj pomagač in ne mi reči, da sva moj otrok ali jaz živela nezdravo.
Prosim, da že zaradi takih, ki smo zaradi nevarnih bakterij izgubili otroka nehaš širiti take izmišljotine. Ne bi ti škodilo malo več izkušenj s temi stvarmi pri otrocih, res ne.
če si prebrala vse skupaj, preden se razpočiš, boš opazila, da je moj sin diagnosticiran s sumom na avtizem, torej menda sem prebrala veliko več o avtizmu in možnih povezavah cepljenja in te motnje.
če si prebrala dobro in ne samo površno, imam zdravniški izvid neodvisnega laboratorija iz tujine, ki pravi, da ima v sebi veliko preveliko koncentracijo težkih kovin, ki jo zelo težko spravljamo iz njega
in kot tretjič, dala sem vlogo za opustitev cepljena, na podlagi mnenja in priporočila pediatrinje, tako da se ne bo nihče zagovarjal, mogoče samo jaz in jaz imam argumente
kot četrtič, če dobro bereš, ali vidiš samo tisto, kar ti je ‘všeč’: hčera je cepljena po programu in bo tudi naprej, saj je ZDRAVA, kar pa sin ni, saj je žal njegov imunski sistem na psu in zanj sva z možem vsaj po 2x na mesec pri: zdravnikih, specialnih pedagoginjah, psihologih, vsaj 2x letno na kontroli pri alergologu, vsaj 2x letno na kontroli pri otorinolaringologu… njegovih izvidov imam za debel fascikel, star pa je šele slabe tri leta…
in ne ne bom ga dala cepit, pa čeprav nisem požrla vse modrosti tega in mogoče še kakšnega drugega sveta, kot ste jo očito nekatere tuki gor, ampak delam po svoji vesti in občutkih, kar se je do sedaj še pokazalo pravilno.
Moj sin ne bo cepljen, razen v primeru, da mi rečejo, da so mu postavili napačno diagnozo.
lp
Doe,Jane
Jane Doe, saj ne govorimo o ljudeh, ki ne dajo cepiti otrok, ker je z njimi kaj narobe, ker imajo alergije in slab imunski sistem itd. Vsi razumemo, da v takih primerih otroka ne boš dal cepiti, ker se zadeva lahko še poslabša. Govorimo o ljudeh, ki pač ne dajo cepiti otrok, ker so (kot avtorica posta) nekje slišali, da to ni dobro za otroka, pa čeprav otrok poka od zdravja. Ali pa o tistih, ki kot mf, slepo zagovarjajo neke že zdavnaj preživete in celo ovržene teorije o neobstoju nevarnih bakterij. Sicer je pri njih bolj kot dejstvo, da otrok niso cepili, nevarno to, da bodo pri otroku odklanjali tudi vsakršno zdravljenje, saj po njihovo bakterije delujejo v človekovo korist.
Če bi se za necepljenje odločali samo ljudje, katerih otroci imajo zdravstvene probleme, nevarnosti za kakšne epidemije še vedno ne bi bilo, saj bodo ti otroci zaradi splošne precepljenosti še vedno zaščiteni. Kar pa bi se korenito spremenilo, če se bi za necepljenje odločali tudi vsi tisti, ki so pač nekje slišali, da cepljenje za otroka ni dobro in bodo zato opustili cepljenje povsem zdravih otrok.