Cepiti hčerko proti raku materničnega vrata?
Ne, mi na misel ne pride, pa imamo tri najstnice skoraj 12, 14,5 in 16 let. Ne da se mi navajati vseh razlogov, ker smo jih tudi na tem forumu že prevečkrat prežvečili. Nobena tudi slučajno ne razmišlja o spolnosti, ogromno se o tem pogovarjamo, tudi o tegobah njihovih sošolk (od najstarejše hčere sošolka je prejšnji teden splavila, eno je pa lani dobesedno posili njen fant, ker mu ‘ni dala’), skratka zaupanje, iskren pogovor in to, da imajo glavo na pravem mestu se mi zdi edina 100% zaščita pred nosečnostjo in kakšnimi spolnimi boleznimi.
Kapirajte, da je vsako zdravilo in cepivo tujek, je strup, z dosti stranskimi učinki, za katere ni nujno, da se vidijo kar v roku enega tedna. NAlagajo se in čez leto, desetletje fašeš vse mogoče. Da pa se zdravila in cepiva (ki mimogrede za razliko od zdravil ne prestanejo niti pol kliničnih testiranj, preden pridejo na trg) vseeno še uporabljamo pa je ta razlog, da je zaenkrat pozitivnih učinkov zdravila ali cepiva še vedno več kot negativnih.
Raje se naučite otroke ozaveščati o zdravi spolnosti, namenu spolnosti, da ne bodo prehitro divjali v spolnost in res česa fasali.
O povezavi med HVP in rakom na materničnem vratu smo tudi že dosti pisali, da ni tako direktne povezave.
In zakaj je cepivo na trgu in se ga toliko propagira: ker bo nekaj ljudi prekleto dobro zaslužilo, drugi pa o tem premalo vedo ali so utišani, da delajo propagando naprej… Zbudi se, nikomur se ne gre za zdravje tvojega otroka, prej za to, da bo bolan in bo imelo zdravstvo kaj dela…
Cepljenje, če ni pravilno predstavljeno (v smislu kakšno zaščito v resnici nudi in kakšne ne), lahko da tvojemu otroku predvsem občutek lažne varnosti. Kolikor sem razumela, cepivo varuje le pred nekaterimi oblikami HPV virusa in nikakor ne pomeni popolne zaščite pred z virusi prenosljivim rakom materničnega vratu. Da ne govorimo o tistem deležu raka materničnega vratu, ki ga ne pripisujejo virusu.
Predvsem se prej dobro informiraj, kaj boš za svoj denar kupila in česa ne.
Stranski učinki cepljenja so pa povsem druga zgodba. Moje pisanje se nanaša le na od uradne medicine dane podatke o omejitvah tega cepiva.
ne moreš verjet…
pa saj cepivo ne varuje samo najstnic, ampak tudi v odrasli dobi. ali pa mogoče misliš, da bodo šle vse tri v klošter?
drugače pa ne razumem, da je to slučajno kak argument. tudi tvoje punce bodo slej ali prej seksale, mogoče ne pri 14-ih pri 19 pa zagotovo.
pa to, da kondomi ne varujejo pred hpv-jem je bilo tudi stokrat napisano.