Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja cene živil v avstriji , italiji

cene živil v avstriji , italiji

Zanima me , ker že kar nekaj let nisem kupovala hrane v tujini , ali se nakup živil ( katerih ) splača .
Za odgovore vnaprej hvala .

Otroško hrano (Milupa) se splača kupiti v Avstiji.

Pred uvedbo eura sem hodila vsak teden po nakupe v Italijo.
Sedaj pa se ne izplača več! Grem raje v Interspar.

Z živili v tujini je podobno kot pri nas, če se nastaviš na akcijo se splača. Sicer sama veliko živil in gosp. pripomočkov kupujem v tujini. zadnje čase sploh veliko nakupujem v Metroju (V Celovcu). Tam je sicer treba vzeti večje paketke (večje količline) se pa včasih zelo splača, sploh če je določen artikel v akciji. V Avstriji kupujem tudi v Hofru (Hofer je skoraj v vsakem mal večje avstrijskem mestu), tam kuoim mlete lešnike, mlet mak….in sestavine za peko sladkih priboljškov, ki si občutno cenejši kot pri nas. pa včasih imajo v Metroju akcijo za pralne praške, tablete za pomivalni stroj, plenice…,te zadeve so včasih tudi do 40% cenejše kot pri nas. Čokolade, čipse, bobi palče, slane in sladke prigrizke tudi kupujem v Hoferju, pa super moke imajo tam za domač kruh, v kruhomatu ali pečici. V Metroju imajo včasih tudi dobre akcije za otroške pudinge (monte….), pa sladkarije vseh vrst.
V Italiji pa ne kupujem več tako na veliko kot včasih, ker se mi ne zdi tako kvalitetna roba. Vsekakor, če greš malo na izlet v tujino (Avstrijo, Italijo) se ti splača mal pogledat po živilskih trgovinah, sigurno se bo našlo kaj ugodnega. Čimboljši nakup želim.

V Italijo hodi res veliko ljudi iz Slovenije na Fernetice v Eurospin – je en hard diskont. Baje se splaca, kljub poti do tja. Drugace je na Opcinah trgovina z dobro robo, ki je res cenejsa od ostalih, je v centru. Vprasas po Zadrugi ali Gigiju. Ugodni so hard diskonti, teh je kar precej, sama pa jih ne dosti maram – kvaliteta zelo niha od izdelka do izdelka, moras pac probat.
Lp!

hodimo v Eurospin (Gorica ali poleti Trst) zelo poceni in tudi dobre stvari (pijača, sladkarije, siri, mesni izdelki, mlečni izd., testenine, konzerve, sadje, zelenjava…). Gremo takrat ko gremo obiskat babico ali pa mimogrede ko gremo na dopust, zato v bistvu ni dodatnih str. za bencin.

n

nataša

Jaz sem bila v Trstu, v tistem novejšem nakupovalnem centru (ta hip mi je šlo ime iz glave). Torr di Europa. Pa mi je prišlo.

Tale euro ali kaj je naredil svoje. Ali pa je to preprosto dražja štacuna. Mogoče bi se morali zakadit v štacuno takoj za mejo.

Hrane pravzaprav nisem imela namena kupovat, razen kakšne sirčke, parmezan za ribanje. Prisegamo na slovenske proizvajalce (Fruktal, Žito, Delamaris, izključno slovenske mlekarne, …) Bolj sem gledala čistila, praške za stroje, toaletne potrebščine, čistila. Po čekiranju cen sem prišla do osnovnega zaključka. Tisto, kar je italjansko, je za vsaj 30% ali več ceneje kot pri nas (britvice so pri nas 2800, tam so bile 1200). Pa recimo najmanj za 20%. Če pa pogleduješ po izdelkih, ki niso italjanske proizvodnje: šamponih in milih (Elseve,..), kakšni kremi, plenicah, pralnemu prašku, kaladontu, …..so bile pa cene praktično enake.

Ogromno je potrebno nakupiti, da se splača.

Smo pa kupili v eni otroški štacuni plastično ladjo vlačilca, ki je bil pa 50% ceneje, kot enako velika ladja pri nas.

Veliko ste mi pomagale in se vam prisrčno zahvaljujem za pomoč !

Lep dan vsem , Sanja

New Report

Close