Najdi forum

Spoštovani!

Zanima me, kdo oblikuje cene belih plomb pri zobozdravniku s koncesijo? A je to odvisno od vsakega zobozdravnika posebej, ali so cene predpisane?
Jaz sem plačala za belo plombo na spodnji petici 9.400 SIT in se mi zdi to zelo veliko, glede na to, da sem dodatno zdravstveno zavarovana (ne pa nadstandardno).

Najlepša hvala za vaš odgovor!

Aja

Spoštovana Aja,

ceno navadne (amalgamske) zalivke določi ZZZS, vsak zavod oz. zasebnik pa nato sam določi ceno oz. zneske doplačil. Samoplačniške cene so prav tako določene “individualno” – v vsaki ustanovi drugače. Omejene naj bi bile le navzdol zaradi nelojalne konkurence.
Znesek, ki ga omenjate je res precejšen in mene bolj spominja na samoplačniško storitev in ne le na doplačilo.

Jaz sem plačala samoplačniško za eno malo plombico na štirici pri dlesnih lansko leto 14500,00 sit pri zobozdravniko, ki dela tudi prek zavarovalnice.
Bila sem milo rečeno šokirana.Drugače pa plačujem 5000, oo sit za eno belo plombo kot doplačilo.

Spoštovana xxy,

tudi pri zobozdravniku s koncesijo je možno samoplačništvo. V takem primeru morate podpisati izjavo, v kateri jasno piše, da se strinjate s samoplačništvom, ob plačilu pa vam morajo izdati račun. Če katera od teh stvari ni bila narejena, niso ravnali pravilno.

Ja, plombo mi je naredil v času, ko dela samoplačniško in sem se s tem strinjala, ker drugače bi morala prek zdravstva pri njemu čakati 6 mesecev, tudi račun sem dobila, samo cena se mi je zdela kljub temu zelo visoka.

Spoštovana xxy,

če je tako, je bilo vse narejeno po pravilih. Cene si zasebniki določajo sami (prav tako tudi javni zavodi). V bistvu je situacija podobna kot v trgovini – pri nekaterih stane 1 liter mleka toliko, drugje je pa malo cenejši.

New Report

Close