Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Celulitis

Celulitis

Pozdravljeni, 

V sredo popoldne se mi je pojavila rdečina, bolečina in rahlo vroče na notranjem delu stegna, blizu žil ven. Sem mislila, da mi je počila vena, ker imam težave z venami. Ker sem je zadeva večala in bolelo ko hudič, sem se v četrtek odpravila na urgenco, kjer so ugotovili celulitis. 

Danes je sobota, kljub antibiotiku se je rdečina se povečala. Skrbi me zaradi žile vene, da ne bi prišlo še dodatnih poškodb.

Koliko časa traja zadeva, kako je s počitkom, koliko je nevarna ta bolezen.  Stara sem 48, pravijo da to doleti starejše. In ne vem kako je prišlo sploh do okužbe. 

Hvala in lp

Spoštovani, antibiotik deluje v roku 24 ur. Gre za bakterijsko okužbo, mikro vstopnih mest je na koži veliko, bakterija pa lahko pride do mesta, kjer povzroči okužbo, tudi po krvi. Če je stanje po več kot 48 urah antibiotika slabše, se vrnite v ambulanto.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,

Dobila sem Amosiklav, od petka ga jemljem. Danes sem dobila rahlo temp.na meji, 37-37.2, po jemanju tablete postanem zaspana, imoticna. Je pravi antibiotik? Še vedno me bolijo vene na levi nogi kjer se je celulitis naredil. Naj še počakam nekaj dan, dva? Lp

Spoštovani, spletno svetovanje, ne da bi videl bolnika, ali spremembe, žal, ne gre. Antibiotik je sicer za zdravljenje celulitisa ustrezen, telesne T 37 do 37,2 pa ne smatramo kot povišane. Bolečina pa vztraja še kar nekaj časa.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni, danes boljše, edino vene bolijo in trde bunkice, rahlo rdeče plavo okoli njih. Je mogoče prišlo vnetje vene. Imam že težave na levi nogi, operacija šele 2030. Na urgenci je kar zmajala z glavo, da bo to prepozno. Lp

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close