Najdi forum

celjenje ran

Ali uporabljate kakšno posebno mazilo, da se rane prej zacelijo? Jaz pri mojemu kužku uporabljam samo jod in me zanima, če bi se dalo s kakšno zadevo zdravljenje pospešiti. Mogoče s čim kar je drugače namenjeno ljudem?

Pasje rane se ponavadi kar hitro zdravijo, razen če so na takem delu telesa, ki se kar naprej uporablja, npr. na tačkah. Moj pes se je med temi prazniki že nekajkrat porezal ob črepinjah razbitih steklenic na različnih krajih Ljubljane, večinoma na zelenicah, kjer je vedno dovolj psov. Te rane se res dlje časa celijo, ker se kar naprej odpirajo. Secer pa z jodom le očiščuješ rano, nič pa ne pomaga pri celjenju. Celjenje je stvar časa in določenih okoliščin – suhost, toplota, neobremenitev… Mojim psom je zelo pomagal en sprej, ki sem ga dobila v tujini in je na zoprne večje rane ali tiste, ki so se težje celile, nanesel neko plast brezbarvno, ki je ostana na rani dokler ni krasta odpadla. Ne vem kako se mu reče. Tudi se ni zaradi tega hitreje celilo, ni pa bilo nenehnega ponovnega odpiranja ran ob obremenitvi, ker je tisti nanos ščitil rano.Želim ti, da bi se tvoji kuži rana kar čim hitreje zacelila.

mogoče bi pomagalo ognjičevo mazilo. Zelo pomaga pri celjenju ran. pri veterinarju se pa dobi eno črno mazilo, ki ga namažeš OKOLI rane in potem kri hitreje kroži in rana se hitreje celi. Imenuje pa se Resorbens mazilo.

nova
Uredništvo priporoča

Moj muc je star 5 let, pred enim letom si je ranil usesek, ki ga ravno ko se delno zaceli spraska. Uporabljam sprej z jodom in se lepo celi, me pa skrbi ker je pod krasto oteklina. Cakamo izvide. Drugih tezav nima nobenih. Kaj kahko se naredim?

New Report

Close