če prijatelju umre babica…

Kaj naredite? Mu izrečete sožalje, pošljete telegram, pridete kropit? Če gre res za dobrega prijatelja… Meni je umrla babica, pa mi dve prijateljici, s katerima se res veliko družim, nista niti izrekli sožalja in mi je čudno. Ker vem, da bi jaz to zagotovo naredila

Definitivno bi ji izrekla sožalalje.
Oprosti ampak se mi zdijo pa prav čudne. Morda pa so tako domišljave in zaverovane vase,da za njih obstaja samo šminka,fantje in žur za ostalo pa se ne zanimajo. Ti jih bolje poznaš in boš lažje ocenila.

V takih primerih grem na pogreb in tam izrečem osebno sožalje; če pa na pogreb ne morem pa pošljem pismeno sožalje.

V takih primerih jaz vedno naredim tako kot se meni zdi prav. Ne glede na to, kaj in kako delajo ostali. Hkrati se pa trudim ostale razumeti, da gre pač za drugačne navade.
V tem primeru bi vsekakor izrekla sožalje.

Ja, sem izrekla sozalje in sem tudi sla na pogreb. Gre pa za zares dobro prijateljico.
Znancem bi samo izrekla sozalje.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mogoče še nista bili v podobni situaciji, pa sta samo nerodni in pravzaprav ne vesta, kako reagirati. Nekateri se v takem primeru kar delajo, kot da se ni nič zgodilo, pa to še ne pomeni, da jim je vseeno, ampak se enostavno ne znajdejo.

že, že to se lahko zgodi – če si star manj ko 10 let!

že, že to se lahko zgodi – če si star manj ko 10 let![/quote]

Pomanjkanje dobre vzgoje, kamor sodi tudi obnašanje ob primeru smrti.

Dokler ni meni umrla nona, sem se prav načrtno izogibala kropljenju, pogrebom in podobnemu. Raje sem napisala sožalnico in jo poslala po pošti.

No, ko sem bila sama v tej situaciji, sem bila prav žalostna, ko sem videla, da so na pogreb naše none prišli sodelavci, sošolci iz OŠ in SŠ, sosedje, prijatelji… od mojih bratrancev in sestričen, od mojih prijateljev pa ni bilo nikogar. Saj po eni strani jih razumem, ker sem tudi sama do takrat tako ravnala, a vseeno mi je bilo hudo.

Zelo lepo se mi je zdelo tudi, ko je umrl moj bratranec in sta najboljši prijateljici njegove sestre ogromno pomagali okoli pogreba.

Od takrat grem vedno na pogreb bližnjih mojih prijateljev, če vem, da jim to veliko pomeni,čeprav mi je hudo.

New Report

Close