carski rez drugič

Sem drugič noseča, dobrih 7 mesecev po prvem porodi(narejen je bil elektivni CR)!
G mi je že vnaprej povedal, da bo tudi tokrat CR, ker naj bi prehitro zanosila po porodu! Sama si raje želim naravni porod, zato me zanima,k ali v LJ po prvem CR v drugo poskušate z naravnim porodom, čeprav je minilo samo 7 mesecev od 1 poroda?
In če bo CR me zanima, kako v LJ zgleda po OP! Ali bo otrok 24 ur na dan z menoj -tudi v intenzivni negi in kateri dan po CR greš na odd za otročnice? Kako je z obiski v intenzivni negi(mož in 1 otrok)-kolikokrat na dan-koliko minut, ur?
Upam, da mi boste odgovorili!
Lp

Res ste zelo hitro zanosila po prvem porodu, tako da je nevarnost raztrganine maternice (pri naravnem porodu) res večja, taki porodi so bolj rizični, čeprav imamo tudi primere, ko po cr rodijo normalno (ne vem, zakaj je bil prvi carski rez).
Prve tri dni, ko ste v intenzivni negi, pripeljejo otroka podojit vsake 3 ure, nato na oddelku pa je z vami 24 ur. V intenzivni negi so obiski dovoljeni le partnerju (in otrku) 15 minut, na oddelku pa vsak dan od 3-6 za vaše najbližje. 6-7 dan po operaciji greste domov.
lp

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

Rodila sem trikrat prvič sem s cr zaradi komplikacij.Drugega po rizični nosečnosti pa normalno en teden pred rokom(razlia je 13mesecev in 7dni).Porod je bil brez komlikacij.Pri tretjem porodu so nastale težave tako da sem rodila vakumsko(raz.1in3 je pet let in pol).Čeprav dva poroda nista bila lahka bi se z veseljem odločila še za kakšnega.Naj lepše je ko postaneš mama.

pozdravljena.prvi carski zaradi dvojčkov.drugi ni bil predviden,čeprav bi raje imela,da bi bil.se je zakompliciralo in so komaj rešili.sedaj bo zopet carski.marsikateri bi lahko skrajšali bolečine,če bi se prav odločili.tako je moje mnenje.

New Report

Close