Najdi forum

calpol-da ali ne

Lep pozdrav.

Moja 5 mesečna punčka se je začela zbujati ponoči, vsak dan prej in vsak dan večkrat. Izločila sem za vse možne moteče dejavnike-lačna ni, vroče ni, zebe je ne, vročine ni, plenice so ok…

Prejšnji teden je bila cepljena in ker zvečer ni mogla zaspati-ves čas se je v joku zbujala-sem ji dala 2,5ml Calpol sirupa in je v trenutku zaspala. Takrat je zdravnica omenila, da ima razdražene dlesni zaradi rasti zob in sem kupila tudi Calgel, ki ji ga občasno vtiram v dlesni.

Današnjo noč pa smo spet imeli veselico. Že ob polnoči je bila popolnoma budna in po hranjenju, tudi previjanju (ker nisem vedela zakaj jamra sem preverila tudi plenico-sicer je ponoči ne previjam), crkljanju… je še vedno jamrala. Ker po eni uri ni nič kazalo, da bo spla sem ji zopet dala 2,5 ml Calpola in je v nekaj minutah zaspala.

Ali mislite, da jo mučijo zobki (vse tlači v usta-vendar ponoči ko se zbudi ne) in je Calpol omilil bolečino ali je lahko to še kakšna posledica cepljenja ali pa jo je potolažil okus sirupa. Ne vem ali j lahko v takih primerih dam sirup?

V naprej hvala za odgovore.

glede na to, da je stara 5 mesecev, ji jaz ne bi dajala Calpola razen če je nujno… bolj v primeru vročine in hudih bolečin… ko pa bo stara okoli leta in več pa lahko kdaj tudi daš ponoči kakšno žličko Calpola… pri nas ga ponoči redno uporabljamo, v času izraščanja kakšnega zobka… od prvega rojstnega dneva dalje

lp, pa mirne noči

Jaz ji ne bi dajala rez potrditve pediatra sploh pa ker je še tako majčkena.
Sicer pa se vročino zbija nad 38 stopinj. Koliko pa jo ima tvoja?

nima vročine, ampak na navodilih calpola piše, da je tudi proti bolečinam pri izraščanju zob.

Koliko časa pa ima otrok bolečine zaradi zob-zoba namreč še ni videti.

Saj je ne mislim filat z sirupom vsak dan, ampak zanima me če ima kdo podobne izkušnje-ali bi bil kriv zob, ali cepljenje???

Jaz si ne bi upala sračkat s Calpolom. Mi ga uporabljamo samo v zelo skrajni sili. Jaz ti priporočam, da ne filaš otroka s tako nevarnimi zdravili kot je Calpol, sploh pa če je vzrok le v tem, da otrok ne spi. Saj ne veš če so krivi zobje, mogoče je pa lakota, žeja, mraz…

LP, Taši

Mi smo uporabljali Calgel, nekoliko je pomagal, prav veliko pa ne. Smo pač kakšen dan malo potrpeli. Calpol uporabljamo le pri vročini običajno nad 38,5.

Da te malo potolažim, glede na to da si dobila same poste v smislu “kaj se pa gerš, ko otroku dajes Calpol…”

Mojemu malemu so tudi spodnji zobki na dan prikukali pri petih mesecih, dva dni pred tem in predvsem 2 noči preden je prvi zobek pokukal na plano pa se je kot tvoja punčka v joku zbujal iz spanja in sem mu obakrat dala po 2,5 ml lekadol sirupa, da je bolecina minila in je lazje zaspal in bil potem cez dan bolj miren, ker ga ni bolelo.
o 2 nočeh, pa ko je zobek pokukal ven, pa prebujanja in jokanja ni bilo več, tako da po mojem se je zbujal samo od bolečin in mislim da ni nič narobe, če otroku pomagamo, da ga ne preveč boli. Vsekakor pa to ne sme trajati predolgo in ne sme postati stalna praksa vsakič, ko ponoči ne spi.

Upam, da boste zobek/zobke kmalu občutili, pa čim manj bolečin….

LP, Tejko

hvala Tejko. Saj tudi slučajno ne mislim filat hčerke vsak večer s Calpolom da bo mir, ampak če je pa nočni jok nemogoč kot to noč pa verjetno ni nobene škode. Do sedaj je itak dobila samo 2x to zdravilo in še nobenega drugega.

Joj kako radi nekateri kritizirajo vse kar vprašam. Ampak bom kar vstrajala z vprašanji:)

lp

Ma kaj ste tolk občutljive! Saj smo dale dobronamerne nasvete, ne pa kritik. Mater!

Tako kot je povedala ena od mamic: Calpol je namenjen zbijanju vročine – vročino se otrokom lahko zbija samo če je nad 38,5 – posledica tega je, da očitno nepravilno uporabljate Calpol.

Pa še enkrat – drugim otrokom ne privoščim tistega, česar ne privoščim svojemu. In svojemu ne privoščim Calpola. In to je to.

LP, Taši

pri nas smo imeli hude težave pri izraščanju zob, tako, da sva se po nasvetu pediatra po nekaj neprespanih nočeh njinega malčka in naju odločila dati mu Daleron, kot bi odrezal je zaspal. Sama sem mnenja, da če otroku lahko pomagaš, zakaj ne? Ni hujšega kot gledati lastnega otroka, kako se zvija od bolečin, kriči, nekako te prosi za pomoč. To se je dogajalo cca. 3 tedne nazaj dobili smo pa obe enki spodaj pri starosti slabih 6. mesecev. Strinjam se, da se z zdravili ne pretirava, niti se jih ne daje na”zihr”. Če si popolnoma prepričana, da jo matrajo zobje, potem, ji pomagaj. Aja, zadnjič sem vprašala svojega zobozdravnika koliko jih boli izraščanje zob, pa mi je odgovoril: “Nekatere tako, kot bi starejši ljudje dobivali modrostne.”
Veliko prespanih noči

Calpol ni in ne sme biti sredstvo za uspavanje vaših malčkov!

To je zdravilo, paracetamol, prvenstveno namenjeno zbijanju vročine.

Preventivno jemanje, kar tako, eno žličko pred spanjem, za vsak slučaj, če mogoče rastejo zobki, ni primerno.
Otrok se lahko slini in tlači rokice in igračke v usta tudi po več mesecev predno zobek izraste.

Mislim, da tukaj ni govora, ali dajati zdravilo preventivno, ampak ali ga dati, kadar otrok zaradi določenega razloga ne more spati in joka. Da ti odgovorim: Tudi jaz sem ji dajala. Ne velikokrat, ampak takrat okoli prvega leta, ko je tudi zdravnica rekla, da ima otekle dlesni in najbrž zato ne spi. Če se mi je zbujala sredi noči v joku (drugače je lepo spala), sem ji tu in tam dala calpol. Paracetomol tudi jaz vzamem, če se slabo počutim in ni nujno, da imam vročino. Pri nekaterih se slabo počutje kaže z vročino, pri drugih pač ne. Nekateri imajo pri izraščanju zobk vročino ( in takrat jim seveda brez slabe vesti daste paracetomol), drugi pač ne. Je pa res, da otroci ponoči jočejo tudi, kadar telesno ni z njimi nič narobe, ampak si želijo samo družbe. Če pa joka tudi v tvojem naročju, jo očitno nekaj boli. Vsaj z našo je bilo tako. In od žičke paracetomola ni še nikogar pobralo. Saj zobje hitro zrastejo.

Mi ga pri naši polletnici po potrebi brez strahu uporabljamo.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Zakaj bi bil paracetamol samo za vročino? Saj mi tudi vzamemo lekadol, ko nas kaj boli in nimamo vročine. V njem pa je paracetamol. Je pa naša pediatrinja strogo proti uporabi sirupa. Jaz tudi mislim, da je bolje, da se ne muči.

LP Neja

hvala za vsa mnenja. danes smo spet dobro spali. sem pa tudi jaz razmišljala v tej smeri, da če jaz ob bolečini vzamem lekadol parkrat na leto, tudi otroku lahko olajšam bolečino če se matra. saj čez dan ga že nekako zamotiš da pozabi na te presnete zobke, ponoči pa je težje. upam pa, da ne bo več tako hudih bolečin, da bi morali dati calpol.

še enkrat hvala vsem.

Nama je zdravnik setoval da fantku (6 mes.) pri hudi bolečini zaradi zobkov ki so ga več kot en mesec matrali damo enkrat ponoč tudi Calpol. Calgel nam ni veliko pomagal. Sicer smo mu Calpol dajali en teden vsako noč, ker je res bilo hudo, skoraj da nič ni spal……pol so se zobki že kazali in se je vse umirilo……Popolnoma te razumem, tudi jaz sem se bala filati otroka s tem, in sem zdržala dokelr res ni bilo preveč boleče zanjga. Mamice to že lahko preživimo.

LP

CALPOL SE LAKO DAJE OD 3 MESECEV NAPREJ. OČITNO JO NEKAJ BOLI SAJ DRUGAČE NE BI ZASPALA TAKOJ KO JI DAŠ CALPOL. nAŠEGA SO ENKRAT BREZ VROČINE ALI NOSKA BOLELA UŠESA. NE VEM PREVERI. NAŠ NIMA NIKOLI VROČINE KADAR SO UŠESA VNETA. IMAMO PA TAKRAT VESELICO PO CELE NOČI IN SAMO CALPOL POMAGA.

Tudi pediatri drugače svetujejo Calpol če je huda bolečina pri izraščanju zobkov. Pri vročini se lahko uporabi do 4krat na dan medtem ko je pri izraščanju zobkov ponavadi potrebno dati samo eno žličko in se stanje izboljša. Tudi mi ga uporabimo ko postane preboleče imamo že zelo veliko zobkov. Lp

New Report

Close