Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca buške na glavi

buške na glavi

Pozdravljeni, moj štirinajstmesečnik se je zaletel v rob pohištva, po sredini čela in do sredine glave mu je zrasla izboklina, takrat sem močila z vodo, mislim da se ni onesvestil, sicer je zelo počilo in tisti večer več spal. Na slikanje glave nisem šla, vendar se mu še zdaj po treh mesecih pozna na otip izboklina, ki naj bi bila po besedah zdravnice brazgotina na lobanji, ki pa naj bi izginila, druga zdravnica pa je rekla, da je zaostala kri. Kaj bi to torej bilo in ali bi morala ravnati ob udarcu kako drugače.

ANA

Pozdravljeni!
Verjetno gre, glede na to, da je od poškodbe minilo že tri mesece, za zadebelitev pokostnice na mestu poškodbe. Zagotovo pa bi to lahko potrdili z RTG slikanjem glave. Ob takšnih topih poškodbah so hladni obkladki pravilna terapija. Vendar pri poškodbah glave vedno obstaja tudi nevarnost poškodb struktur znotraj lobanje. Kadarkoli gre za poškodbo glave kjer se ob poškodbi ali po njej pojavijo motnje zavesti, je NUJNO potreben takojšen pregled pri zdravniku!

Mene pa ponavadi kljub normalnemu stanju otroka po takih poškodbah glave skrbi, ali je RES čisto vse ok. Ker imamo tudi mi doma nadebudno 20-mesečnico, ki vsake toliko tresne kam z glavico, pa se nikoli nič pretresljivega ne dogaja.

Ali je možno, da se posledice kakega takega udarca pokažejo šele kasneje?

Lep pozdrav,
A.

New Report

Close