pozdravljeni!

lepo prosim, da mi napiše kdo kaj več o bulomiji. vem, da se je o tem že kaj pisalo ampak vseeno. zanima me čisto vse, vzroki, posledice…
hvala.
bina

Na kratko:
želiš shujašat, a se ne moreš upret hrane po določenem času. Takrat v sebe zbašeš vse kar ti poželi (hitra hrana, sladkarije… pa tudi normalna hrana). A imaš velik občutek krivde. Tako greš na WC ter izbruhaš iz sebe vse. ni dobro za požiralnik, ki je natrgan, telo ne prejema hrane, ker ne pride do telesa. Oslabi… postaneš slabokrven, omedlavica, ni koncetracije… lahko umreš.
Upam, da sem vsaj malo pomagala.
Pa pa

Pa kolikor vem, se rece bulimija…to bolezen ima kar nekaj zvezdnikov, med drugim Torri Spelling(igra Donno v beverly hillsu);potem Geri od spice girls,…meni osebno se zdi, da bulimijo dobis lazje kot anoreksijo, ker je pri anoreksiji oz. preden jo dobis, potrebna mocna volja, da se tako na veliko odpovedujes hrani, vecinoma jo dobijo dekleta, ki niso mocne osebnosti, ki nimajo samovesti, ki se nimajo rade,…
lp

Pozdravljena Zala!
Napisala si nekaj kar mi je ˝pognalo kri po žilah.˝
Bulimijo dobijo dekleta, ki se nimajo rade, ki nimajo samozavesti…KAKŠNE BEDARIJE!!! Če nimaš pojma o stvari ne govori neumnosti.
Sama se že dve leti borim z bulimijo, se mi je zdelo zelo kul na začetku, pač zbruhaš če preveč poješ kakšen dan – nič takega. (Danes temu ni več tako.)
Pa nisem nesamozavestna, imam veliko prijateljev, sem uspešna v šoli, imam se rada, zavedam se da sem lepa imam vredu postavo, imam krasno družino, nobenih drugih težav…. Lepo mi je na tem svetu kot le malokomu. Imam samo en problem- bulimija pa ne vem zakaj jo imam, zaradi stvari, ki si jih ti navedla že ne!
Lep pozdrav!

Oprosti Ana, ampak kako lahko trdiš, da se imaš rada in se ob tem zavestno uničuješ? Poleg tega imaš krasno postavo – zakaj pa? Ker se samokontroliraš, ali ker pač vse zbruhaš, kar predhodno zbašeš vase. No, če si si takšna tako zelo všeč, potem pač nadaljuj in imej se rada še naprej. Drugače pa malo razmisli, kaj govoriš.

Ne vem, koliko se je smiselno prepirati o tem, ali se kdo ima rad ali ne. Vsekakor pa si je to vprašanje smiselno postaviti. Boli, če te drugi nimajo radi. Boli, če se sam nimaš rad. In vse, kar boli, si je težko priznati.

Če me zavrača nekdo, ki mi zelo veliko pomeni, je to tako boleče, da si tega niti ne upam priznati. Raje verjamem, da tej osebi še naprej veliko pomenim. Ta oseba je lahko fant, v katerega sem zaljubljena, lahko je moja najboljša prijateljica, ki se oddaljuje od mene, lahko je to brat ali sestra in celo mama ali oče. Če zavrnitev ali njen/njegov “nima-me-rad” zelo zelo boli, ljudje običajno to bolečino izključimo iz naše zavesti. Namesto priznanja, da me nekdo nima rad, še naprej slepo verjamemo, da je v resnici vse v redu. Nekaj podobnega se lahko zgodi z neljubeznijo oziroma zavračanjem samega sebe.

Ne glede na to, ali se danes imam rada ali ne, pa se lahko vprašam: ali se lahko imam še raje? Kaj je tisto, kar bi moje zadovoljstvo s samo seboj še povečalo? Je v meni skrita še kakšna bolečina, ki je ni nihče opazil? Niti jaz sama, ker preveč boli? Je ostala še kakšna solza brez imena? Kdo bo vzljubil to mojo bolečino? Jo lahko vzljubim jaz? Ji lahko dovolim, da se iz nje razvije biser, ki bo dal moji ljubezni do sebe globlji pomen?

Ljubezen do sebe je ključno vprašanje. Dovolite mu, da vas izziva na vsakem koraku vašega življenja!

New Report

Close