Pozdravljeni!Zanima me, kateri organi se najbolj poškodujejo pri bruhanju in kolikšno škodo sem (po vašem mnenju) naredila svojemu telesu v 5 letih bruhanja? Karmen iz Koroške

POzdravljena!

Sicer vam bolj tezko odgovorim na tole vprasanje, ker nisem zdravnica. Vem pa vseeno, da imajo motnje hranjenja posledice, ki se kazejo tudi na poskodbah notranjih organov:zelodec, jetra, motnje v presnovi…Koliksno skodo ste si naredili v teh letih ne vem. Verjetno pa sami najbolje veste, kje se vam pojavljajo tezave in kje cutite bolecine tako telesne kot tudi psihicne. Najboljsi odgovor boste dobili, ce boste sli na pregled k zdravniku, ce zelite samo vedeti katere organe ste si poskodovali. Ce pa si zelite se kaj drugega, potem se boste mogli obrniti se na kaksno osebo!
Opravicujem se za zapoznel odgovor!
Jana

Pozdravljena Karmen!
Imam iste težave kot ti in ti lahko povem da je škoda ki si jo naredila malenkostna v primerjavi kaj se dogaja v tvoji notranjosti. Tudi jaz bruham že 4 leta pa vem da s tem močno ogrožam svoje zdravje,a kaj morem ko pa sedim na dveh ušesih. Če te še kaj zanima pač povej!Po mojem mnenju se ti pokvari prebavni trakt in kislina postane močnejša.

Karmen in Maja! Jaz sem se ena, ki ima tezave z obdrzanjem hrane v zelodcu. Bruham sicer 5 mesecev in sem ze predno sem s tem zacela vedela za nekaj posledic bruhanja, npr.: pocen poziralnik, tezave z zelodcem, raztegnjen zelodec, neke tezave z zobmi, primanjkovanje kisline v zelodcu zato tudi slaba prebava, pojav sladkorne bolezni, tezave pri rojevanju otrok.
Zelim vama da cim prej nehata z bruhanjem, ker so posledice lahko zelo hude. Sama se tega mocno zavedam, a ne znam nehat! NENAKarmen je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!Zanima me, kateri organi se najbolj poškodujejo
> pri bruhanju in kolikšno škodo sem (po vašem mnenju) naredila
> svojemu telesu v 5 letih bruhanja? Karmen iz Koroške

:::pocen poziralnik, tezave z zelodcem, raztegnjen zelodec, neke tezave z zobmi, :::primanjkovanje kisline v zelodcu zato tudi slaba prebava, pojav sladkorne :::bolezni, tezave pri rojevanju otrok

neke težave z zobmi -> izpadanje zob!!!

Ali to še ni dovolj??? Drage punce, vzemite se no v roke!!! Žal mi je za vas, pa vas sploh ne poznam. Grem stavit, da ste čisto normalna in čedna dekleta, ob tem pa tole sr..je. Najraje bi vam pošteno izprašil riti! Pa ne tega narobe razumeti. Želim vam le, da se čimhitreje izkopljete iz tega. Kakšne pa boste šele potem, ko bodo vse naštete posledice postale stvarnost? Takrat bo prepozno!!! Mar ne bo škoda?

Težko je nehat, morda se sploh nikoli ne da. Lahko pa se nadzoruješ in bruhanje omejiš, Tako, da je manj pogosto. Meni to včasih uspeva, čeprav ne vedno. Ne vem kako se je pri vam ta stvar sploh začela, vendar jaz sem začela z anoreksijo ( imela sem jo tri leta), zdaj pa že dobro leto bruham in ne vidim prave rešitve. Poskusila sem že razne skupine, vendar sem odnehala. Hodim edino k psihiatru, ki pa mi sedaj grozi z bolnico, ker se mu dozdeva, da sem spet shujšala. Če lahko se odvadite od tega, ker mi je hudo, ko slišim, da to počnejo tudi drugi. Preveč nas je. Če hočete mi lahko pišete na email:[email protected]
Lahko se tudi kdaj dobimo in skupaj postavimo cilje, da se rešimo te bolezni.

cao
hm tezko je rect kolk, to je odvisno od vsakega telesa posebej. tudi jaz imam ta problem, vendr se kaksno leto dlje, in kot sem pri sebi opazila, mi je najbolj udarilo na tezave z zelodcem in prebavo: pekoci obcutek tako da moram jemati rupurute, zaprtje,………da o glavobolih sploh ne govorim.ko vstanem se mi stemni pred ocmi, mam filing k da bom skup padla, sicer pa v poletnih mesecih, ce se predolgo zadrzujem na vrocini tud res kdaj skup padem. ten koze je drugacen kot vcasih, ampak je najbrz to le zacasno, dokler se ne bom pozdravila. glede zob se mi ne zdi,da bi se mi vidno unicevali, ampak imam pa ful bolj obcutljive za toplo /mrzlo hrano.aja, holesterol v krvi mam glih se malcek nad normalnim……torej, spremembe so……..
kaj pa vem, to bi nekako bilo vse. zavedam se kot vse pred mano da ne delam prav ampak ne morem iz kroga ki sem si ga ustvarila. vsem ostalim puncam pa zelim vec volje do ozdravljenja kot je imam trenutno sama.

bodite mocne!
LP lea

New Report

Close