Pozdravljeni,

lani na začetku leta sem rodila zdravega sina v 39.tednu nosečnosti. Pri porodu so me rezali in šivali. Dobila sem hemoroide. Šivi so lepo odpadli in rana se je zacelila, čeprav se je pri celjenju naredila ogromna bula, ki je čez čas splahnela.

Sedaj sem ponovno noseča. Nimam nobenih težav, do poroda imam še slabe 3 mesece. Zadnji teden sem opazila, da nimam več hemoroidov, so se mi pa pri vhodu v nožnico pojavile tri bulice. Niso velike, niso boleče, le malo me zateguje, ko grem na potrebo.

Je možno, da je to posledica poroda in da so se bulice (hemorodi) pač prestavile iz zadnjega na prednji del? Ker niso boleče in me ne ovirajo, jih še nisem pokazala zdravniku.

Hvala!

Lep pozdrav,

Sonja

Spoštovani,

žal ne morem ugibati o tem, kaj so te opažene zatrdlinice, ki jih opažate. Glede na to, da ne povzročajo težav, bo verjetno lahko počakalo na redni obisk pri ginekologu in takrat mu jih boste pač pokazali. Hemeroidi se pa ne selijo okrog. Lahko izginejo, če se pritisk v venah zmanjša ali če vena trombozira , nekrotizira in odpade, sicer pač ne izgine.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Pozdravljeni,

bulice sem pokazala ginekologinji, ki je rekla, da se je vnela žleza (nekaj na črko B) in je nastala cista. Zanima me, kako ta vneta žleza vpliva na naraven porod? Noseča sem z dvojajčnimi dvojčki (par) , pričakujem ju v začetku avgusta. Obrnjena sta z glavicami navzdol. Če do poroda bulice ne izginejo, naj bi me ob porodu sčistili. Za kakšen postopek dejansko gre? Tudi če rodim vaginalno, me potem v tem primeru čaka operacija? Sem prepričana, da bodo bule ostale do takrat, ker se stanje ni nič spremenilo od nastanka. Sama pa naj ne bi z ničemer pripomogla k izboljšanju, je to res?

Glede vaginalnega poroda bi še vprašala: pri pregledu v 29. tednu je ginekologinja izmerila oba in izračunala, da je med njima razlike po razvoju 16% v prid fantku. Dejala je, da ni to nič kritičnega in da bomo ob porodu videli, kakšna bo takrat razlika. Če bo več kot 25%, sledi cr. Se mogoče lahko sklepa ali bo do poroda nastala ta razlika ali ne? Uradni pdp je 27. 8., vendar je ginekologinja rekla, da se dvojčkov ne pušča do roka in da bom rodila v prvi polovici avgusta.

Vodena sem v APN v Lj zaradi preveč delujoče ščitnice. Redno hodim k tirologu in je delovanje ščitnice že v mejah normale zaradi predpisane terapije s tabletami.

Hvala za vaš čas in informacije!

Lep pozdrav

Spoštovani,

Bartolinijevi žlezi sta le dve (leva in desna) in če bi bili res vneti, bi ne šlo brez takojšnje operacije. Čim se da čakat, žlezi nista vneti ampak imata le zamašeno izvodilo ter se v njih nabira tekočina. Takšne žleze se pa ne operira, še zlasti pa ne takoj po porodu. Za vaginalni porod za enkrat ne vidi ovire.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close