Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bulica pod pazduho

bulica pod pazduho

pozdravljeni,

z zanimanjem prebiravm vaše odgovore, danes pa tudi jaz prosim zanj. I nsicer smo bili ta vikend malo na morju, in ko sem se včeraj zjutraj zbudila, me je pod levo pazduho žgalo-bolelo. Takoj sem pregledala vse in ugotovila, da imam eno zatrdlino v tisti luknjici po pazduho, ki se naredi, če napneš mišice… Tudi boli, ko napnrem mišice
Zatrdlina je zelo boleča na dotik in velika za širino dveh prst. Zelo me skrbi, kaj bi bilo to…Ali mislite, da je možnost preplaha? Omenila bi še, da že 9 mesecev dojim (če je morda to krivo)
hvala za vaš odgovor
lp nataša

Spoštovani!

Zelo verjetno (še zlasti, če se brijete pod pazduho) imate vneto žlezo, ki izloča vonjave. Najbrž bo potrebno do kirurga, da vam bo to prerezal. V hujših primerih je potreben tudi antibiotik. Iz prerezanega mesta se izceja gnoj, ki ga odstranjujete tudi s tuširanjem. Do ukrepanja si pomagajte tudi s hladnimi obkladki.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

hvala za odgovor. Nikoli se še nisem brila pod pazduho, ali imam lahko kljub temu vneto žlezo? Ali morem čimprej k zdravniku? Problem je z varstvom……

Spoštovani!

Pri britju je samo večja možnost, ker se kaka obrita dlaka malce zaleze pod kožo pir izraščanju. Kljub temu pojdite do zdavnika. Otroka pa pod pazduho in z njim k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close