Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bulica ob mandlju

Bulica ob mandlju

Pozdravljeni,
Na tej “mehki” steni za mandlji se mi je pojavila rumena bulica (na obeh mandljih), drugje ne opažam nobenih sprememb. Ti dve bulici pa vztrajata že kr nekaj časa (cca. 2-3 mesece), na levi strani je enake velikosti cca 2,3 mm na desni se je malce povečala, 4ali 5 mm. Na desni strani imam tudi pod čeljustjo rahlo povečano bezgavko (predvidevali smo da je to od zoba, ki pa mi ga je zobozdravnik pozdravil cca 10 mesecev nazaj). Zanima me kaj bi bile ti dve bulici in ali bi bilo primerno obiskati svojega zdravnika? Drugih težav ne zaznavam.

Hvala za odgovor.
Lp Mila

Pozdravljeni, na vhodu k mandljem oz. “mehki steni” za mandlji se mi je na vsaki strani pojavila rumena gnojna bulica, ko si jo z palčko stisnem mi gnoj izteče in potem boli ob požiranju. Zanima me od česa bi to nastalo in ali bi bilo primerno obiskati zdravnika? Bulice vstajajo že več mesecev, tudi če izteče vse, se potem nabere novo. Stara sem 30 let in sem kadilka.
Hvala za odgovor. Lep pozdrav.

Spoštovani,

ker niste priložili slike, težko sodim, kaj natančno imate v mislih. Verjetno pa opisujete limfatične folikle ali pa detritusne čepke (zaostale odluščene celice sluznice, pomešane z bakterijami in hrano), vse našteto so normalne strukture v žrelu. Če bo vztrajala povečana bezgavka, priporočam UZ vratu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close