Najdi forum

bula na nebu

Pozdravljeni,

na desni strani neba, zadaj (do koder sežem z jezikom) imam bulo – opazila sem jo 2 dni nazaj (morda je bila prisotna že prej), včeraj sem šla k osebnemu zdravniku, ki mi je po pregledu krvi (vse normalno) dal napotnico za oromaksilofacialni pregled. Dobila sem datum šele naslednji teden, mene pa tole zelo skrbi. Bula je trda, do včeraj me je bolelo še grlo/žrelo, predvsem desna stran in predvsem pri požiranju. Bula zaboli, če jo pritisnem, drugače je ok, mogoče je površina malo skeleča. Zdravnica je rekla, da verjetno ne gre za absces, ker ne izgleda, kot da bi bil notri gnoj in je trdo na otip. Je rdeče barve. Ali je mogoče, da gre za raka ustne votline? Najlepša hvala!

Prilagam sliko (upam, da bo delalo, ker mi ni sklike uspelo nikakor drugače naložiti):

Vaš link

Pozdravljeni. V medicini se izogibamo postavljanju diagnoz na podlagi fotografij. To je sicer velikokrat možno in tudi zanesljivo, velikokrat pa ne. Pri izboklinah, ki se pojavijo, gre vedno lahko tudi za kaj nevarnega. Zato ste pa dobili termin za pregled tako hitro. Če ne gre za nekaj, kar je očitno benigno, se običajno paciente s takšnimi spremembami najprej napoti na citološko punkcijo zatrdline.
Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close