Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bula na lulčku

bula na lulčku

Spoštovani!
Ravno pred dnevi sva se s partnerjem pogov. kako super je, da imamo ta privilegij, da se lahko starši obračamo na vas s vprašanji . Zaključila pa sva z mislijo, da bo vseeno bolje, če tega na bomo spet kaj kmalu potrebovali.
Pa smo pri zarečenem kruhu.

Naša težava je sledeča. najverjetnej boste tudi težko pomagali, če nič ne vidite, pa vseeno prosimo za nasvet.
Stvar je taka. Zvečer 31.12 sem opazila pri korenu lulčka mojega sina (15mes) pod kožo za dober grah veliko bulico. Bila je samo takrat in nikoli pozneje belkasta, v naslednjem trenutku ko sem narahlo potipala le-to, pa je postala modrikasta. Ali pa je bila taka že ves čas. Šla sva na urgenco (metelkova), kjer mi je dežurna pediatrinja po pregledu sina razložila, da naj bi šlo za vene in vensko kri, ki so zlahka izstisljive. Res je takrat iztiskala kri, ki je šla proti modom, kasneje pa se je spet pojavila bula. Rekla je, da bo stvar izzvenela(bila je res zelo, zelo prijazna). Danes, po dveh dneh, se mi zdi, da bulica več ni tako mehka, kot je bila ko sem jo prvič otipala. Tudi če poskušam bulico premakni proti modom, se mi zdi, da ne izgine. Zanimivo je, da jo lahko premaknem proti glavici lulčka, proti modom pa ne. Bula ni trda, je pa trša kot je bila prvi dan. Sine urinira normalno in ni videti, da bi kaj bolelo.
S partnerjem sva v dilem ali iti jutri k pediatru(naš nima ambulante in običajno nas takrat odpravijo z besedami: “…nič ne skrbite imate krasna otroka”.), ali še čakati. Koliko še čakati?!

Lep pozdrav in hvala vnaprej.

12:14

Pozdravljeni!

Moram vam sporočiti, da se je pri mojem sinu stanje na lulčku izboljšalo. Sedaj ni več modrikast, le še na vrhu , na glavici, je zelo rdeč, z dosti tankimi žilicami, ki so ob poskusu potega kožice bolj vidno pordele.
Še vedno ni opaziti, da bi ga kaj bolelo. Zjutraj, ko sva se umivala, sem mu tako kot vedno poskusila potegniti kožico, in ob tem je izpod nje pokukala za mravljico velik bel skupek, ki ni imel nobenega vonja. Le to sem odstranila, mu lulčka izprala še s fiziološko in ga previla.

V upanju, da gre stvar na bolje, vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni, nja,
upam, da je vse v redu. Običajno je tako, da če otrok ne kaže neugodja in torej ne boli, je bolj verjetno kaj normalnega. Bela zadeva so izločki celic, ostanki urina, skratka smegma, ki jo je potrebno občasno očistiti (pri odraslem pa vsak dan).
lp
Tanč

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

Upam, da ne mislite, da slabo opr. higieno. Zelo smo skrbni okoli tega.
Ja , tisto s smegmo mi je postalo jasno.
Ampak tista modrikasta bula je bila nekaj drugega, kar nikakor ne bi pripisala smegmi..
No ja. k sreči zdaj razen močne rdečine ni več modrine in ostala je še rahla oteklina in rdečina pri glavici.
Računam ,da bo tudi to izzvenelo samo.

Lep pozdrav in hvala.

Draga nja, nič ne mislim. Tako je, da se pod kožno gubo naberejo izločki, tudi če vsak dan umivate. Ni potrebno vsak dan čistiti, to sem mislila, pač pa npr. 2x tedensko.
Razumem, da tista oteklina ni bila smegma, kaj je bilo, bi vam težko povedala, ker si ne predstavljam, razen tega, da bi to bila vena, napolnjena s krvjo.
Ne skrbite, če bo kaj narobe, potem bo fantek jokal in kazal znake neugodja, ko ga boste umivali.

lp
Tanč

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

Hvala za podporo in vzpodbudo. Nja