Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bula na glavi

Bula na glavi

Spoštovani!

Pred kratkim sem na zadnjem delu lobanje “zatipal” nekakšno bulo ali kost?!
Bula se nahaja na sredini zadnje strani glave kakšnih 10 cm od vratu navzgor. Je to normalno ali je kaj resnega?

Hvala za odgovor

Pozdravljeni!
Na delu glave, kot si ga predstavljam po opisu je normalno tipati izboklino – bulo, ki pa je seveda tam od nekdaj. Če govoriva o buli, ki je nastala na novo pa seveda ni “normalno” ampak najverjetneje nenevarno – a brez ogleda bo težko opredeliti za kaj gre.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Mene tudi zanima kakšne so možne razlage za nastanek takšne bule? Ponekod sem prebrala da je možno nastajanje tumorja. Danes sem jo zatipala prvič. Na levi strani glave med lasmi. Nisem pa imela nobene poškodbe.

LP!

Še največkrat le zamašena žleza, velika večina izboklin v lasišču ni nevarnih in jih je možno odstraniti, če so kozmetično moteče.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!
Mojemu prijatelju se občasno na glavi pojavijo bule (otekline) v velikosti oreha, ki ga srbijo in preko noči izginejo. Ko se pojavijo postane utrujen in ga zebe, vendar pa temperature nima. Največje bule ima za ušesi, kjer so se tudi prvič pojavile,ko je imel vnetje ušes.

Hvala za odgovor

Pozdravljeni!
Žal si omenjene bule težko predstavljam oz. jih pripišem meni znanim boleznim, če seveda ne gre za poškodbe ali pike insektov…
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Imam bulo na desni strani glave za ušesom in me zanima za kaj gre!
Hvala za vnaprej!
Barbara

Opis je skrajno pičel…..bezgavka je recimo ena od možnosti.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kaj bi lahko bila premikajoca se in boleca bula na zadnjem delu glave? Prijateljica jo ima ze par let in pravi, da se vse skupaj slabsa, postaja vecje in bolj bolece?

Recimo zamašena žleza, aterom, če se vname, boli in če je zadevo treba odstraniti, se to naredi kirurško.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepsa hvala in lep pozdrav!

Pozdralvjeni,

že dlje časa cca 4 mes si tipam na zadnjem sredinskem delu vratu proti lasišču neko trdo bulo, skorajtrda ko kost. In ko premaknem glavo v desno stran se ven izboči, ko pa obrnem v levo pa se set na drugi strani izboči. Bi lahko to bila kost? Naj povem da sem bil prejšnji teden na UZ vratu zaradi bezgavk, bila sem v dveh mescih 2 x na UZ vratu pa mi je napisala sledeče:
v okolici ščitnice ne vidim bezgavk, je pa videti pod mandibulo več bezgavk levo v vel.okrog 3,7 x 3,4 mm, 2,8 x 7,5 mm in še nekaj manjših klinično nepomembnih, gladkorobih in delujejo kot normalne bezgavke, desno izmerim dve bezgavki v vel. orkog 2,6 x 8,5 mm in 3,3 x 6,6 mm, prav tako normalnega izgleda. Na samem narastišču obračalne mišice pa je videti manjšo bezgavko 4,4 x 2,8 mm, ki pa je prej nisem opisala ob prejšnjem pregledu, to je bilo 1 mesec nazaj. Drugih formacij ni videti, razen vidim še formacijo na trapeziusu v steni mišice ostro omejeno formacijo 14 x 6 mm, ki je nohomogene strukture, bolj kot fibrizna, manj kot lipomatozna, ni vtisa bezgavk.Kontrola za 2 mes.
Je pa res da sem pozabila omeniti tole bulo oz kost, ne vem kaj, kajti takrat sem šla zardi bezgavk.
Hvala za vaš dgovor in mnenje
Lepo pozdravljeni

Sanci

Pozdravljeni!
Morda tipate kakšno normalno strukturo, ki je tam že od nekdaj, aterom ali kakšno zadevo v koži…….stvar pa bi bilo nedvomno treba videti in potipati za vsaj približno pameten odgovor.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in že več let imam na vrhu glave manjšo bulo pa ma zanima kaj bi to bilo?
Nasplošno se počutim odlično, nikoli bolana pa tudi glavobole imam zelo zelo poredko.
Ali je možno da gre za lojnico?

Hvala za odgovor! LP

Seveda je možno, žal pa z vašega opisa ni možno povedati prav nič bolj določnega
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

lep pozdrav, imam sledeče vprašanje, zadnje 2 dni ko sem ustal me je bolel vrat in pa rahlo tudi glava, predvideval sem da gre za neudoben spanec t.i. (zaležati se) danes sem pa začutil na glavi bulo na zadnji strani (višina) malo višje od ušesa in 2-3 cm levo od sredine. Ta bula je velika (obsek) do 1cm izboklina pa 3-4 mm. Ko se dotaknem me zaboli ( bolečina : kot bi pritisnil na podkožni mozolj) po celi glavi mi pa je čuden občutek kot bi imel glavobol in rahla bolečina v zgornjem vratnem delu. drugih simptomov ne opažam.hvala za vaš trud in čas.
lep pozdrav!

Morda pa je “mozolj”, zamašena, vneta žleza, absces……..
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
mene zanima na glavi imam bulco, ki mi je zdravvnik ko sem ga vprašala rekel da je vodna bulca ni naredil nič posebnega pregleda pa me zanima je možno da se razvija v rak oz. tumor. In je smiselno če je bulca neškodljiva jo odstranit kajti jo zarkijem z lasmi in me nemoti preveč. Hvala za odgovor.

Pregledana je bila, da bibilo vseeno kaj nevarnega komaj verjamem, večino bulic se da odstraniti, če je pa to medicinsko potrebno, pa brez pregleda ne moorem oceniti, a povsem možno se mi zdi, da to ne bo neobhodno potrebno
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

pozdravljen
moja hčerkica bo kmalu dopolnila 3.leta in imava težave z glavico.Nad zatiljem so se ji nekje po 6.mes.starosti pojavile 3 bulice.Šla sem z njo k zdravnici,nakar mi je rekla da gre za bezgavke.Nato sva po letu dni zopet šli pokazat glavico,ker še jih je vedno imela,vendar so ji zginjale in zopet naraščale,sploh ko se jo je loteval kakšen nahod.Napotila naju je na UZ glavice,nakar nama je zdravnica dejala,da gre za bezgavke.Nato so ji sčasoma popolnoma izginile,nedolgo nazaj pa jih je zopet dobila po glavici,vendar še več.Te ji zopet rastejo in že skoraj izginejo,nakar zopet malo povečajo.Jo pa tam kjer se ji nahajajo,srbi glavica in se dosti praska.Danes sem bila z njo zopet na UZ. vendar ji ga niso opravili,ampak so jo samo pregledali,ter mi rekli da moram z njo do hematologa,ker jim je to nekaj nenavadnega.Nevem zakaj so mi do zdaj vsi trdili da so bezgavke,danes pa dobim tak odgovor?So pa te bulice trde,začnejo se nad zatiljem proti vrhu glavice,so pa različno velike.
Zanima me ali gre za kaj nevarnega oz.kaj vi mislite da ima?Res sem čisto obupana.
Hvala za vaš odgovor.
S spoštovanjem.

New Report

Close