bruhanje
Nisem čisto prepričana, če sem se obrnila na prav forum, upam pa, da mi boste znali svetovati. Moja takrat še 1,5 letna hči je imela obdobje (ki je potem po kakšnem mesecu minilo), ko si je dajala rokico v usta in nato bruhala. Seveda z možem nisva bila prepričana, kako naj ravnava, pa sva poskušala s tem, da sva jo s čim drugim zamotila, če se je le dalo. Ko je videla, da vedno reagirava na njeno početje, ji je bilo to všeč, pa se je začela smejati, in rokico ponovno v usta. Ponavadi je to počela v avtu, med vožnjo. No, potem je minilo. Sedaj pa imamo doma še eno hčerko (staro 1 mesec), in zadnjič me je spet skoraj presenetila, ko si je dala rokico ponovno v usta (zdaj je stara dobre 2 leti). Takoj sem jo zamotila, tako da ni prišlo do bruhanja. Prosim vas, da mi svetujete (če le lahko), kaj narediti, če bi zopet prišlo do takšnih dejanj.
Spoštovana n.b.,
Vaša hčekrica očitno želi vašo pozornost in če ji jo boste nudili. ko bo bruhala, bo to svoje početje obdržala( tudi če jo skušate “zamotiti”, kot pravite, je to tudi oblika izkazovanja pozornosti,eneko pa tudi, če bi jo karali.Poskusite jo hvaliti za dejanja,ki so ji v prid.Napišite, kako se vede ob drugih otrocih !
Naj se vam najprej zahvalim za odgovor. Prav strah me je, da se ne bi to bruhanje razvilo v kaj trajnejšega in za zdravje neugodnega. Zaenkrat je sedaj v redu, se pa res bojim, da se ne bi vse znova ponovili. Do drugih otrok je zelo komunikativna, rada je v družbi, in zelo se razume tako s svojimi “vrstniki” kot tudi z malo večjimi otroci. Mogoče s temi še bolje, ker recimo, z nečakom, ki ima 6 let lahko pošteno divja (in se zdivja), teče, se skriva in zelo uživa, če je z njim. Ni ji veliko do igranja z punčkami, kockami ipd., raje ima žogo, kolo, in vse take pripomočke, kjer je veliko gibanja.
Še enkrat hvala za odgovor.