Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bruhanje

bruhanje

Pozdravljeni.
Pred kratkim sem bruhal ne vem od čega ker nisem nič jedel izbruhal sem nekaj čudnega nekakšne rjavo-rdeče barve sam mislim da je bila sluznica to se mi še ni nikoli zgodilo. Zanima me ali je to mogoče znak kake želodčne bolezni ali je čisto normalno da se ti to lahko zgodi?

Spoštovani!

Če je bilo podobno kavni usedlini – zocu, potem pot pod noge in k zdravniku, ker bi to lahko bila delno predelana kri iz kakšne rane v želodcu. Drugega si ne znam predstavljati, kaj bi take barve bruhanje lahko bilo.

Lep pozdrav!

Janko Kernsik

Pozdravljeni !

Star sem 47 let. Približno leto in pol me že daje nekakšna nedoločena bolečina v želodcu, bolj slabost, občutek, kot da mi gre na bruhanje. Slabost ni stalna, včasih je bolj, včasih manj izrazita, a redko mine dan popolnoma brez nje. Občasno jo spremlja “pritisk” v predelu desno od želodca.

Izvršene so bile nekatere preiskave : gastroskopija, pregled črevesja, funkcijska scintigrafija jeter, krvne preiskave…, ki pa niso pokazale nič posebnega.

A slabosti, ki me ovirajo tudi pri delu, še kar trajajo, zato sem se odločil za obisk pri radiestezistu, oz. bioenergetiku, ki slovi kot dober diagnostik. Povdarjam, da ni videl nobenih predhodnih zdravniških izvidov in ni bil poučen o mojih težavah, vendar je bila njegova diagnoza takojšnja in presenetljivo natančna. Ugotovil je nekakšno brazgotino na mestu, kjer prehaja žolčevod v dvanajsternik. Ta naj bi nastala ob prehodu večjega žolčnega kamna. Zaradi brazgotine je oviran dotok žolča, kar mi povzroča težave. Motnja bi naj vplivala tudi na povišan sladkor, ugotovil je vrednost 5,9.

V svojo diagnozo je bil tako prepričan, da mi je svetoval obisk pri zdravniku, slikanje in operativno odstranitev brazgotine.

Spoštovani dr. Kersnik, prosim za vaše mnenje o mojih težavah. S kakšno preiskavo se da ugotoviti, ali je bioenergetikova diagnoza pravilna ? Ali me bo splošni zdravnik sploh napotil na ustrezne preiskave na podlagi bioenergetikovega mnenja ?

Lepo Vas pozdravljam.

Spoštovani!

Kdo si ne želi preprostega odgovora za zapletene probleme. Kdor to verjame, verjame tudi takim »natančnim« diagnozam. Kar vam je povedal, je kot pisanje horoskopa – skupek bolj ali manj verjetnih posameznih možnosti, ki jih ne moreš stlačiti v enoto. Sladkor 5,9 pravzaprav niti ni poviša, pa četudi bi bil, je to zanemarljiva vrednost in o njej ni vredno govoriti. Predvsem je ocena brez meritev neumnost brez primere, med drugim tudi zato, ker ta vrednost niha in je odvisna tudi od predhodnega obroka. Ne more biti v nikakršni zvezi z bolečinami nikjer v telesu. Kamen na svoji poti ne more povzročiti trajnih bolečin ali brazgotin, torej tudi operativna odstranitev ni možna.

Vaše težave so somatoformne narave. Bolečine, ki jih čutite in vam grenijo življenje imajo psihično podlago in to je potrebno razjasniti ter zdraviti. Že ob prvih težavah bi sem oral zdravnik lotiti tega problema, ne pa da ste obletali že pol preiskav, kar jih premore medicina. S tovrstnimi preiskavami se duševnih motenj ne da niti potrditi niti ovreči, potrebne so besede.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close