bris nožnice

Pozdravljeni!
Zaradi dalj časa težav s pekočo nožnico,kljub vsem terapijam ( Canesten, Gynodaktarin,alkagin gel, mlečnokislinske vaginalete,..),mi je gin.vzela bris na patogene bakterije. Izvid je pokazal,da je prišlo do porasta dveh črevesnih bakterij. Ena od teh je Stafilokok aureus. Bris je pokazal,da laktobacilov sploh ni bilo,čeprav sem še en dan prej si vstavila mlečnokislinsko vaginaleto. Predpisala mi ke Klamicin na 6 ur, 8 dni ( še dojim ). Zanima me koliko je nevarna ta bakterija, saj se toliko piše o MRSI. Se lahko tudi partner pri spolnih odnosih okuži z njo? Kaj pa prenos okužbe na otroka npr.preko sline ? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

pozabite na MRSA, dokler niste imunsko zelo prizadeti. Ta bakterija je nevarna le hudo bolnim, starim in imunsko prizadetim osebam, redko zdravim. Stafilokok je bakterija, ki jo imamo skoraj vsi na koži in je povzročiteljica ognojkov kože, ko se poškodujemo pri britju, odrgnemo kožo, poškodujemo obnohtnico, zatrgamo noht, vrežemo ipd. skratka, zaradi te bakterije v nožnici ni razlogov za paniko, po zaključeni antibiotični terapiji pa vseeno poskusite še z uporabo Gynophylus kapsul, katere vsebujejo žive laktobacile.


Pozdravljeni! Kar nadaljujem,namrec klimicin jemljem tri dni. Poleg tega jemljem se lactogyn kapsule,dve na dan. Kdaj naj bi se pricakovalo izboljsanje? Kajti obcutek imam,da me noznica zmeri bolj pece. Lep pozdrav.

morda za teden dni prenehajte z lactoginom, ker ob vnetju mlečna kislina včasih ne deluje ravno nežno do povrhnjice. Po končanem zdravljenju in ko bo vnetje malo popustilo, pa lactogyn ponovno uporabite za 3 dni / teden.


Spoštovani!

Danes sem bila pri ginekologu, stara sem 21 let. Prvi bris je bil A negativen, na izvide drugega še čakam. Nisem imela splava, niti nisem še bila noseča. Me je pa zbegala izjava ginekologa, ki je rekel, da maternični vrat ni tako gladek kot bi moral biti, ampak je naguban. Povprašal me je po splavu, ki pa ga nisem nikoli imela. Rekel je, da ni razloga za preplah in da naj se ne živciram zaradi tega. Vendar ne morem preko sebe, zato se tudi obračam na vas, da mi še vi malo več poveste o tem.

Hvala lepa za odgovor!

žal res ne bi vedel, za kaj gre. Se pa strinjam z ginekologom, da je vznemirjenje odveč, ker njegova izjava nima prav nobene teže.


Spostovani!

Zanima me se, od cesa pravzaprav lahko pride do tako imenovane nagubanosti maternicnega vratu? Je to stanje popravljivo ali lahko pomeni tudi kaj rizicnega? Imajo lahko pri tem tudi kaksen vpliv kontracepcijske tablete, ki mi niso ustrezale in sem jih jemala skoraj dve leti? Pri tem sem imela mocne menstruacije in hude krce… Razmisljam se o dodatem samoplacniskem pregledu, ali to pride v postev?

Najlepsa hvala za odgovor!

Samoplačništvo je zelo “splošen pojem”, razlogov za to vrsto obiska pri zdravniku pa je veliko. Za kakšno “nagubanost” materničnega vratu gre, pravzaprav ne vem, ampak dvomim, da gre za kaj resnega. Če želite zgolj “drugo mnenje” oziroma, da zadevo vidi še kdo, se lahko odločite tudi za samoplačništvo. Jaz sem mnenja, da bi karkoli pomembnega ginekolog opazil in vas ustrezno kanaliziral k ustreznemu strokovnjaku, če bi bilo potrebno oziroma smiselno.


Pozdravljeni! Zopet se vam oglasam. Torej,klimici ( zaradi porasta dveh crevesnih bakterij) sem prenehala jemati pred priblizno desetimi dnevi,redno pa jemljem lactogyn kapsule, dve na dan,ze tretji teden. V brisu ni bilo prisotnih nic mlecnokislinskih bakterij. Vendar kljub vsej tej th.ni prav nic izboljsanja. Vhod v noznico me tako pece,vcasih bolece srbi, kar me dela zmeraj bolj nervozno,je zelo motece. Vcasih je sluznica videt normalna, vcasih je kar pordela. Za moment mi pomaga le mrzel jogurt. Ne vem vec kako bi si pomagala. Gin.pravi,da moram pocakati najmanj tri menstruacije,da se spet vzpostavi normalna flora. Kaj menite vi? Se ne da se s cim drugim pomagat? Obstaja se kaksno drugo zdravilo,ker ne vem kako bom se toliko casa cakala na izboljsanje,kljub temu,da imam take tezave ze kar nekaj let? Lep pozdrav.

Spoštovani,

naj ponovim že “okamenelo trditev”, da stanja, ki trajajo več mesecev, ni mogoče odpraviti v nekaj urah ali dneh, stanja, ki trajajo več let pa ne v nekaj dneh ali tednih! Kakorkoli, glede na povedano, namreč, da kljub laktoginu ni laktobacilov, poskusite še z Gynophylus kapsulami, katere se uporablja vaginalno in vsebujejo prav liofilizirane laktobacile. Če tudi to v par tednih ne bi zaleglo, potem pa res nimam več ideje.


Hvala za odgovor. Kdaj pa pride v postev kortikoidno mazilo? Lep pozdrav.

kadar ne najdemo razloga za srbečico ali vnetje in je potrebno zdraviti vsaj simptomatsko. Če npr. sumimo na alergijo.


New Report

Close