Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Bravo za zmanjšanje del. zvezkov v OŠ

Bravo za zmanjšanje del. zvezkov v OŠ

3. razred OŠ potrebujejo le 3 delovne zvezke, vse učbenike dobijo iz učb. sklada.

Plus tega so zelo omejili ostale “pripomočke”, spodbujajo otroke tud, da skrbijo za svoje tempare, barvice, flomastre, čopiče,…. da jih bodo lahko uporabljali še drugo leto.

Meni se zdi to zelo pohvalno, da učitelji res skrbno izberejo in po nepotrebnem ne obremenjujeno starše in omejujejo potrošništvo.

Torej ena velika pohvala učiteljem za tako odločitev!

Hm, katerim pa? Na naši šoli je še zmeraj vse na maksimumu. Vsako leto kupujemo navadne zvezke ko blesavi, pa ostajajo prazni!

Katera šola?

Pri nas za 7.r samo DZ – 152 eur…

Savinjski konec.

To morate dati pobudo na svet staršev.

Pri nas poleg zgoraj opisanega še 4 zvezki. To je to.

Na naši šoli smo jih krepko omejili že lani v Svetu staršev. Ampak smo jih želeli omejiti le toliko, da ne bi ostajali prazni, na koncu so pa nekatere DZ otroci in učitelji pogrešali.
Vsekakor je dejstvo, da je marsikateri DZ potuha in, da zaradi tega otroci premalo pišejo in zato slabo pišejo.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas je tako že od prvega razreda. Delovne zvezke imajo samo za matematiko in slovenski jezik. Tako delovni zvezki, kot zvezki so konec šolskega leta polni, največkrat načnejo nekje v aprilu že drugi zvezek.
Sem zelo zadovoljna, ker otroci dosti sami pišejo in ker se nam pozna v denarnici.

Hm, sem pogledala naš seznam za 3. razred. Kaj pomeni pri vas trije DZ?
Pri nas je takole:
ABC 3 (trije zvezki- a to štejem kot en DZ?)
Svet matematičnih čudes 3 (spet trije zvezki)
Glasba 3 (en zvezek)

Vem, da se ponekod ABC šteje kot en DZ, zato vprašam, da lažje primerjamo. Smo imeli letos na Svetu staršev vročo debato zaradi prevelikega števila DZ, zato jih je letos za spoznanje manj.

Dobimo pa še dva učbenika iz učbeniškega sklada.

Pri nas, Gorenjska, tudi nič od nič , za 8.r. dobrih 100 evrov, sem mislila, da so se kaj dogovorili, pa nič( na svetu staršev, mi je žal da nisem vprašala zadnjič na sestanku). Zdaj pa verjetno spet ne bom, ker iammo “le” še 9.r. Povejte mal, koliko date za 8. razred?

Pri nas enako. Cena 85EUR.

Naš seznam:
Besede gradijo svet 3, 1 del. zvezek
2×3, znamo vsi, 1 del zvezek
Računanje je igra, 1 del. zvezek

Cena 31€

V Medvodah tudi ne špratajo prav dosti. Za 6. razred nekaj čez 160 eur, ostali razredi podobno, le nižji razredi nekoliko manj.

Pri nas 3r.

ABC3 1,2 in 3 del
DVA KRAT TRI, ZNAMO VSI 1 in 2 del
RAČUNANJE JE IGRA delovni zvezek
OKOLJE IN JAZ delovni zvezek

Ljubljana

LPTadeja!

2. razred,
mat -4 deli
glasba
slo -3 deli
vse skupaj 103€ -mislim, ni normalno

O šit, kateri kraj pa je to?

Ja, pismo, kaj pa še majo v 1. razredu, kot slo in mat????

Pri nas so sicer DZ polni, ampak jih je pol preveč. V 4. razredu pišejo tako, kot smo mi v 2 razredu. Katastrofa, pa je naš še pri ta boljših!

Pri nas imajo v 4. poleg SLO in MAT še za naravoslovje, družbo, glasbo, prometno vzgojo … Ni, da ni. Pisanje pa katastrofa, ja. Potem pa učiteljica izpostavlja, kako je to problematično in da morajo otroci več pisat.

Halo????

Pri nas minimalno učbenikov, kar mi je pa zelo všeč, da zvezke (vsaj za prvo triado) in likovne potrebščine kupijo v šoli. Kupijo npr. litrske tempere, velike posode voščenk ipd. To potem plačamo starši po položnici. Ker so količine večje, je občutno ceneje, pa nobenih skrbi nimam z debelinami čopičev, vrsticami v zvezku itd. Aja, kar ostane, gre z njimi v naslednji razred. Čopiče imajo praktično do 5. razreda, ostala zaloga se dokupuje. Je pa vse transparentno, se da preverit račune in pogledat, če je bilo prav razdeljeno. Šola je pa OŠ Šentvid.

Ja, pismo, kaj pa še majo v 1. razredu, kot slo in mat????

Pri nas so sicer DZ polni, ampak jih je pol preveč. V 4. razredu pišejo tako, kot smo mi v 2 razredu. Katastrofa, pa je naš še pri ta boljših![/quote]

Pa saj vidiš, kaj ene pišejo, da eni reveži imajo celo delovni zvezek za okolje in za glasbo. V prvi triadi !!! Jaz bi izdajanje delovnih zvezkov za take predmete sploh prepovedala.

Šola Louisa Adamiča vsi možni delovni zvezki. Katasrofa


Pri nas za 7.r Dz 51 e (brez izbirnih predmetov)
Saj je vaš svet staršev to potrdil!?

New Report

Close