Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Branislav!

Branislav!

Kateri limfomček je pa tebe oplazil in kako si se zdravil? Ferbčnaaa. prava baba…! 🙂

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

no pa bom napisal svojo zgodbo
na dopustu sem opazil na glavi buško,ki se je potem začela večati.ker nisem imel nobenih drugih znakov kakšne bolezni (brez slabosti, potenja skratka splošno počutje je bilo O.K.) sem kar nekako odlašal z obiskom pri zdravnikuNato sem odšel k svojemu spl.zdravniku,ki me je napotil na plastično kirurgijo, češ,da bodo to pač odrezali, saj smo mislili, da gre za lojnico.
Pri dr.Pogorelcu pa se je začelo.Povedal mi je, da to ni lojnica in me je napotil na onkološki inštitut na preiskave(citološka punkcija),ki je pokazala:NON-HODGKINOV LIMFOM, B CELIČNI,FOLIKULARNI TIP?.
Glede na izvid citološke punkcije me je moj spl.zdravnik poslal na hematološko kliniko zaradi nadaljnih preiskav.Od tam pa so me poslali nazaj na onkološki.Tam so mi dodelili dr.TOMŠIČEVO, ki me je poslala in me tudi spremljala na dodatne preiskave(kri,slikanje pljuč,uv notranjih organov,ct glave in odvzem kostnega mozga).Vse je bilo v najboljšem stanju razen na levi strani vratu imam povečano bezgavko.Glede na vse izvide se je dr.TOMŠIČEVA odločila za obsevanje.Sedaj so za menoj že vsa obsevanja in čakam na kontrolo,ki jo imam naslednji mesec.
Zanima pa me,če se lahko bula zopet pojavi na istem mestu in zakaj imam zjutraj na tem mestu malo večjo oteklino,ki pa čez dan izgine.
LEP POZDRAV

Živjo, Branislav!

Kot berem, imaš nizkomaligni folikularni limfom, kajne? Poznam gospo, ki ima tudi tega in so ji najprej, tako kot tebi, obsevali povečano maligno bezgavko na vratu in v trebuhu. Kasneje sta se ji na novo povečali zopet v dimljah, vendar so jih zopet obsevali in spet je ok. Najbolje bo, da vprašaš dr. Tomšičevo.

Kje na glavi si opazil bulo? Ne razumem dobro, ali si našel bulo na vratu ali NA glavi (obraz, lasišče).

Gled eotekline…. Mislim, da je to posledica obsevanj. Meni so obsevali mediastin in kasneje, 2 meseca po obsevanju, sem dobila vnetje pljuč. To je namreč normalen pojav po obsevanju. Verjetno potem tudi na vratu povzroči določeno reakcijo.

Koliko si imel pa ti obsevanj?

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/
nova
Uredništvo priporoča

bulo sem imel na lasišču,na vratu pa imam povečano bezgalko,imel sem 12 obsevanj (na začetku malo močnejše,nato šibkejše in zadnje 3 precej močnejše)

Kako si prenašal obsevanja? Jaz selo dobro. Precej boljše kot kemoterp.

obsevanja sem prenašal dobro ( ni mi bilo slabo)

New Report

Close