Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! BOŽIČNA DARILCA

BOŽIČNA DARILCA

DRAGE MOJI, DRAGI MOJI.

Rabim idejo s čim napolniti kozarčke, cca pol litra, razen s suhim sadjem.
Nimam več idej, vsako leto pa ne bi rada isto.
Mogoče kakšne sugestije z vaše strani?
Pa lep dan želim.

Sandra

Za marmelade imaš sto in en recept, lahko narediš vsako leto drugačne…

kava, kakav, čokolada vse v prahu….
ali pa
kisle stvari…kakšne domače gobice, pa pokrovček lepo lično zapreš in okrasiš z mašno

Morajo biti obvezno kozarci 500ml? Če pogledam kaj ljudje radi kupijo pri nas je to različna šol z okusom. Preprosta priprava, okusno, uporabno in relativno poceni. Vložena zelenjava, suh paradižnik enako vendar je sedaj prepozno. Trenutno je še čas za suh kaki.
Podobno kot sol je super tudi sladkor. Recimo z vanilijo, pomarančo, limono.
Lahko napolniš kozarce po plasteh za kakšno sladico in dodaš recept. Suhe sestavine imajo v kozarcu, mokre dodajo sami. Pride zelo lepo na pogled.
Sol za kopanje s sivko

To mi pride na hitro na misel. Za več bi morala do kleti 🙂

Kaj pa praženi mandlji?

RECEPT[/url]

Ve resno podarjate teglce s suhim sadjem ali pa z moko, cukrom in orehi za spečt piškote?
Pismo, no, saj niste resne!

Precej pečem, ampak da mi kdo prinese tegelc s sestavinami zapecivo, bi mu ga v glavo vrgla, zakaj ga ni sam spekel in prinesel in zakaj mi nosi delo, ga imam že sama dovolj!
Suhega sadja se ne poje toliko, v bistvu ga redki jedo vsak dan, danes je po trgovinah dovolj svežega sadja.
Marmelad imam za izvoz in jih podarjam sproti, da bi jih podarjala za novo leto, mi je totalno mimo. Jih rada delam, različne in ker jih naredim veliko, imajo še vse frendice in sorodniki dovolj marmelade, sam na kofe morajo priti 🙂

Če že iščete nekaj poceni, sem jaz mojim ženskicam kupila v Mullerju kreme za roke, mislim da od Essence, gor pa piše nekaj v stilu: lepa si, smej se, srečna si, skratka simpatično. Zraven bom naredila mini mila, taka za v wc in čokoladne bonbone.
SAJ RES! Če že hočete podariti tegelc, ga napolnite z domačimi čokoladnimi bonboni ali minjončki 🙂

Čokoladni liker

Jaz sem podarjala mešanico za instant kavo (je polno receptov, mal pobrskaj, pa lepo izgleda), mešanico za piškote (moraš vedet komu, pač mladi gospodinji, ki je 14 dni nazaj dobila pečico in ne upa pečt, pride prav),
barvno kopalno sol, oreške v domačem medu, piškote, praline, cake popse, likerje…

Kozarček naredi v obliki aranžmaja za na mizo. Notri položi smrekovo vejico, kak storž, bunkico,figurico, posprejaj in kozarček poveži z lepo mašnjo.

Če boš delala sama, se strinjam z eno od predhodnic: orehi v medu, domača čokolada z dodatki.
Za žejne: majhna steklenička teranovega likerja ali limonc.
Za telo pa sivkino olje: http://leva-desna.blogspot.si/2013/12/domaca-darila-sivkino-olje-za-telo.html

Saj kozarec pa potem pride prav. 🙂))

Na zacetno temo – 1/2 litrski kozarci se mi zdijo kar veliki. Za darilCE je dovolj 2 dl in potem se zelo razsiri moznost polnjenja.

To je navaden praholovec uporaben le 14 dni v letu. Naredi si ga sama sebi za doma, bodi prijazna in ga nikomur ne podarjaj.

Haha, kako smo si različni. Če jaz dobim žajfo od tebe, ti pa gofljo z njo umijem, da se mal umiriš. Ker jaz uporabljam samo tekoče milo in si z eno kvazi smrdljivo domačo žajfo nimam kaj pomagat. Se pa strinjam, da je za v wc kot praviš. Pa vodo pol potegnit, ko je v wc-ju. 🙂)))

Joj, pa tukaj je vedno nek prepir 🙂 Gospa je prosila samo za nasvet oziroma idejo kaj bi lahko podarila.

Vse je odvisno od obdarovanca.. če veš, da so mu/ji všeč domače marmelade ali likerji, vložena zelenjava itd.. potem je to super, posebno, če veš, da se priprave le-tega ne loti sam/a. Nisem pa ravno pristaš kakšnih pripravkov za peko v kozarcu 🙂 Ampak sto ljudi sto čudi, nekomu je pa to všeč.

Malo je potrebno razmislit kaj je obdarovancu všeč. Pri nas smo vsi sladkosnedi. Na primer moja sestra in teta ne pečeta sploh, imata pa radi sladko, posebno domače dobrote. Tako da bom napekla nekaj vrst piškotov..Teta me je že spraševala ali bom imela čas peči, ker sem zaradi službe cele dneve zdoma.. 🙂
Nekomu pa domače pecivo pač nič ne pomeni, mogoče ne sme jesti sladkega.. ne vem, kot sem rekla odvisno od obdarovanca ter kako dobro ga/jo poznaš.

Lep dan vsem

New Report

Close