Najdi forum

Pozdravljeni!

Sem ena tistih nesrečnikov, ki so zboleli za borelio. Bolezen imam že zastarano
kar so pokazale preiskave, ki so mi jih opravili.

Trenutno se počutim, ko bi imela hudo gripo. Lepo prosim, če mi kdo ki je
zbolel za to boleznijo kaj napiše kako se je zdravil, če je sploh mogoče,
kako sedaj živi in kako si lahko sam kaj pomagaš.
Pri svojih 40-letih bi zelo rada živela še normalno.

Hvala vsem, ki se boste oglasili.

Mateja

Kakšna bolezen pa je to?

Nekaj malega vem o tej bolezni..tako informativno.Pravijo,da ima borelija vec stadijev.Prvi stadij je ,ko mocno vpliva na zivcevje.Oseba je zelo psihicno razdrazljiva..skratka napade zivcni sistem.Druga faza je taka,da napade kosti,te postanejo vedno bolj in bolj krhke…nakoncu, v tretji fazi pa se kosti zacenjajo topiti.
Vendar pa mislim,da zdravniki izredno pomagajo,saj obstajo zdravila…Moj oce je imel borelijo..vendar se v prvem stadiju.Nobenih drugih znakov ni imel,le zivci so ga veckrat izdali.Bilo je grozno a hvalabogu je kasneje kar naenkrat izginila.Baje da nekaj casa ko ti odkrijejo lezis na infekcijski..vendar glede na samo resnost bolezni..oziroma napredovanje.vendar je vsaj takrat bila cakalna doba za v bolnico ocitko predolga tako,da je bolezen po nekaj mesecih sama,seveda pod zdravili izginila.Poznam,pa tudi neko zensko,ki je takoj po porodu,zbolela za borelijo..a je tudi kasneje, uspesno jo premagala.Tako da je kot vidis..s tole borelijo mogoce vsesorte.Ni za obupat,kajti se zmeraj so izhodi.Srecno.

nova
Uredništvo priporoča

Moja kolegica v službi jo je imela. Izmazala se je praktično brez posledic. Mora pa še vedno hoditi na preglede. Izvidi so že več kot leto negativni. Bolna je bila pred 2 letoma.

Draga Mateja
Poznam dve osebi z to boleznijo bolerija. Če želiš ti lahko razložim čisto potankosti, ker sem zelo seznanjena z to boleznijo. Tako ena znanka mora jemati različna zdravila jih je kot bonbone saj je boga. No druga oseba pa ne sme niti ene tablete spiti niti aspirina ne, ker baje bi ga zadušilo. Pred kratkim je imel nesrečo in tako ga je bolelo ampak je moral trpeti bolečine. Imel je dve operaciji na nogi ampak samo infuzijo so mu dali, ker baje tudi to protibolečinsko ni pomagalo. Res se mi smili.
Draga Mateja ne se sekiati saj ni tako hudo, ker so različne bolerije to pa občutiš sama na sebi.
Želim ti veliko veliko sreče pri zdravju
marelica

imam borelijo že 10 let ugotovili smo jo šele po 7 letih jo “pozdravili” seveda”brez” posledic, sedaj pa sem počasi začel hodit okoli zdravnikov zaradi raznih težav:, glavoboli, migrene, uničen center za ravnotežje, okvara ter bolečine v hrbtenici, boleče in nesigurne noge, pogosto vneti in boleči skoraj vsi zglobi…in še in še
nevarno je tudi za srce in tko naprej ampak tam sem menda imel srečo bomo še vidli.
star sem 38

Veš tudi jaz se ves čas počutim, kot bi imela gripo. No diagnoza je druga, počutje pa na psu, rada bi kaj delala, pa sem kot cunja in večen boj, kaj bom še zmogla in kaj ne.
Mogoče bi ti pri Društvu za kronično utrujenost in fibromialgijo znali vče povedati.

Sem imela borelijo, pred kakimi 15 leti….bolele so me vse kosti, kot da imaš gripo, res..
Samo sem šla takoj k zdravniku, dobila sem “konjske” antibiotike in zdej je ves ok.
Imam pa sodelavac, ki iam zastarano borelijo, ja ta pa ima težave…Vsake 14 dni mora dobivat inekcije proti bolečinam, ker ga kosti, predvsem v rokah bolijo za znoret… Upa samo, da ne bo čez čas na invalidskem pristal.
bolezen ni tko nedolžna, kot bi kdo mislu.

Ja, zna biti kar tečna bolezen. Jaz sem jo imela pri sedmih letih. Na srečo je mami opazila rdeč krog na mojem hrbtu. Babica je takoj zagnala alarm, da je to verjetno borelija. S krvnimi preiskavami se je njen sum potrdil. Dobila sem antibiotike in bolezen je izginila brez posledic, ker je bila tako zgodaj odkrita. Vem pa za en primer zastarane borelije, kjer je ženska na žalost umrla. Prenašalci so ponavadi klopi, jaz sem jo dobila od komarja po vsej verjetnosti, ker se ne spomnimo, da bi imela klopa na sredini hrbta.

Lp,
L.

hej, jest nevem točn kako je že blo, k je blo že 10 let nazaj. uglavnm tud mene je vse bolel, najbol pa še glava. pol k so ugotovil sem bla slab teden v bolnici, potem pa sem bila še skoraj 1 mesec doma in sem morala vsak dan hodit v bolnico na infuzijo. to je blo kr mučno, pa roke sem mela čist prepikane, ko en narkoman. sedaj zgleda da je vse ok, čeprav me doktorca itak ne pošilja na preizkave vsake tolk časa kokr bi blo treba.pojma pa nima nihče, ket sem imela klopa, ker ni blo nikjer nobenega znaka na telesu, tako da je bil mogoče na glavi.lp

New Report

Close