Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja borbe pri previjanju 9 mesečnice

borbe pri previjanju 9 mesečnice

Pozdravljene,

mene že malo matrajo vsakodnevne rokoborbe pri previjanju, pa me zanima kako ve rešujete te probleme ??? Previjam jo na postelji, nad sabo ima nameščene viseče igrače, v roke ji polagam predmete, vendar po parih sekundah le-te končajo v radiju par metrov stran in potem sledi cepetanje, sločenje v most, renčanju podobni nezadovoljni zvoki in odpenjanje plenice …. skratka totalen razturrrrrr :(((((((.

Kat

Če ti bodo odgovarjale mamice iz spodnjih tem o vzgoji,… ti bodo povedale, da nimaš vzgojenega otroka, da je razuzdanka. Sama ti povem, da smo se pri obeh srečali s tem nezadovoljstvom ob previjanju, ampak ti povem, da to pride in mine. Pri nas je bilo nekje po dopolnjenem letu bolje, potem pa ko smo jo začeli privajati na kahlico, se je pa skrila in potem ni hotela priznati da je kakala in si jo moral skoraj na silo zvleči v kopalnico in previti.
Potrpi, pa mirno kri. Pri nas poskušamo vse obrniti na hec, tako da lažje ohraniš mirno kri.

Pri nas je isto imamo borbe ..

Tudi pri nas je podobno, trenutno najbolj miruje, če ji v roke dam flaško s čajem, če je nimam pri roki pa se igrava pihanje po trebuščku, tako, da mi vsaj leži na hrbtu, ali ji pojem oz. igram klovna, oh… vse živo smo že poskušali in vedno se moraš spomniti kaj novega, smešnega, izvirnega.
Kaj naj ti še rečem, dobrodošla v klubu!

Mi imamo tudi borbe (11m). Skoraj z nicemer ga ne morem zamotit. Ker ga previjam na kuhinjski mizi, mi potem zleze na pult in zacne listati koledar itn. Ce pa ze mirno lezi na hrbtu, pa rateguje ubogega lulija…ce pa razteguje lulija, pa ne pusti plenice namontirat nazaj na rito. No ampak na koncu je rita vedno v plenici, jaz pa zadovoljna. Plenica pa bolj ali manj postrani.

Jeziti sem se pa ze zdavnaj nehala.
Kaj naj recem…verjetno bo minilo…cene prej, pa vsaj takrat, ko bo zacel hodit na stranisce ali kahlico.

Lep dan se naprej!

Barbara

Tudi naš (8m) se je začel obračati na previjalni mizi. S prva nisem vedela, kaj naj, sedaj pa mu dam vsakič drugačno kremico za držat in da lepo mir. Vedno mora pa imeti kaj novega in potem vse to tišči v usta. he he….

tudi mi se borimo…od 6m naprej…upam, da ga bo kmalu minilo, ker je za znort… na “dober dan” rabim tudi pol ure, da ga previjem…če se mi pa vmes še polula…sva pa lahko tudi po več kot 1 uro na previjalni

ni kej za narest

Samo kratka bom: to JE obdbje v času otrokove socializacije, ki BO minilo!!

Lp,

Alias

Lahko si pomagaš s pleničnimi hlačkami “pull-up”-s, vsaj za čez dan. Ne vpijajo in ne tesnijo tako zelo, kot običajne plenice, ampak z rokoborbo ti bo pa prizanešeno oz. bo precej krajša. Ko jo slečeš, jo ob krajeh pretrgaš, svežo pa oblečeš kot hlačke. Fertig v 3 sekundah! Pri nas se pampersove niso obnesle, zato pa bolj babylove od Dm.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Našega falota že zelo dolgo previjamo na tleh – da me ne grabi panika, kam bo splezal, padel…
Sedaj pri 14 mesecih pa gre najlažje v stoje, saj nikakor noče ležati in počakati, da ga previjemo.
V glavnem – malo se umiri otrok, malce se ti navadiš na nove prijeme in … spet nekako gre.

Nataša, izgleda, da ti ne grem iz glave. Ampak ti očitno nisi sposobna dojeti, kaj jaz smatram pod red in vzgojo otroka.

Če se mala upira previjanju ritke, ji seveda dopuščam izraziti svoje mnenje glede tega, ampak obveljala bo pa moja, seveda na LEP NAČIN. V vsakem primeru bo pa morala biti plenička na ritki (razen na travici ali plaži). V tem primeru je to nujno, ker ne mislim brisati lužice in kakce za njo.

Sem pa bila prepričana, da si se ti s svojo hčerko najprej 15 minut pogajala o tem, ali bo plenička na ritki ali ne, potem pa popustila, ker bi s tem lahko slabo vplivala na hčerino samozavest. Sedaj pa vidim, da ste jo celo na silo zvlekli v kopalnico…. Nataša, ali ni to malo egoistično za mamico, kakršna si ti?
Na koncu bom še spoznala, da imava celo podobne vzgojne prijeme :-)))))

Naj te potolažim, tudi moja 8 mesečnica se upira pri previjanju ritke. Jaz postopam podobno, kot ti. V roke ji dajem predmete, se pogovarjam,… in upam, da bo minilo. Vztrajam pa vedno.

Popek. BRAVO.
Dej ti Nataša pa se že mal pomiri in svoje negativno nastrojeno energijo usmer v animiranje svojega otročka.
A je treba vsako stvar začet komentirat s sarkazmom?

Glede previjanja pa sigurno pomaga ignoriranje, humor in iskanje vedno novih predmetov za zamotitev. Pri nas trenutno prebira dnevne reklamne letake – starost 6m.

Sicer se ne javljam veliko, sam mi pa res ni dal miru! 🙂

Lep večer

Mi smo zadevo olajšali s prilepljenim otroškim koledarjem nad povijalno mizo. Tako, da med previjanjem kaže na njen “brrrrr” (t.j. tovornjak), jaz pa hitim, kolikor morem.

LP

naša 10 mesečna se je do zdaj čisto pustila zdaj se je začela obračat

New Report

Close