Najdi forum

Zadnje čase opažam, da je levji delež vzgoje otrok prenesen na stare starše. Neodgovorni starši si omislijo otroke, potem pa (bodisi gredo narazen, bodisi delajo na karieri) vestno izkoriščajo svoje starše za vzgojo. In potem ta isti starši na ves glas diskutirajo o vzgoji- ja pa jebote?? Saj niti dve uri na dan ne preživiš efektivnih s svojim otrokom.. Najbolj ironično je- ko že 20ič v mesecu srečam v vrtcu dedka ali babico in mi hitita razlagat ( kot bi mi dejansko videla v glavo vprašanje) veste, naši ta mladi so pa tako zaposleni..ubogi. Ironično sem napisala, ker jih po naključju poznam.. vse lepo in prav, če ju v času, ko sta tako zaposlena da jima otroke pazita stara starša, ne bi srečevala tudi na kavicah, fitnesih, prireditvah.. obenem se mi poraja vprašanje?Mi res manjka kakšen kolešček, ali dejansko v tekih situacijah nekaj ni prav? So stari starši dejansko postali hlapci novodobnim otrokom? Ne razumem..sama sem imela štiri. Zelo hitro ovdovela, pa nikoli iskala potuje za varstvo otrok. Pa so vsi zrastli in odrasli..

 

Ajde stara ne nabijaj!tebe pač ne briga koga pa kdaj pazijo moji starsi-jasno!

Ga.Mina- se popolnoma strinjam z vami! Svet se je začel vrteti v napačno smer. Tudi moja svakinja in svak sta take sorte, žal.. s tem da dela svakinja 4 ure, pa ne utegne it ob dveh po otroke, jim skuhat, pomagat naredit domačo nalogo..Imajo za to tasta in taščo. Poden od podna. Tam se ven mečejo, otroci pa imajo samo srečo, da sta tu se dedi pa babi..Mogoče en dan v tednu utegneta poskrbeti za svoja otroka sama,drugace pa vsake počitnice- tudi poletne- ko enega celo ne da v vrtec, da bi prihranila?! Medtem pa se niti ne spomni, da bi tastu in tašči privoščila kako malenkost, ali pa jima priskočila na pomoč. Nisem še videla, da bi kdaj prinesla kak liter mleka, kilo mesa.. pa čeprav so v nasprotju z njima polni denarja, se vsakodnevno obedujejo pri njih.. Groza no.. smilijo se mi otroci .

Ne. Veliko dedkov in babic ni vključenih in uživajo podjebavati “to je tvoj otrok. Sedel bom doma in se smejal. Ti se pa jebi.”

Tako da prosim ne posploševati. Da je dedek ali babica vključena je lepo in pohvalno. Ker bodo prej umrli jih bo otrok vsaj poznal.

New Report

Close