bolniška
neverjetno, verjetno si delodajalka, da gledaš z tega zornega kota. Tudi pri nas, če imamo virozo pokličemo zdravnika in nam odpre bolniško in nas naroči čez tri, do štiri dni, da pridemo na kontrolo. Zakaj tako naročajo? Zato, ker po parih dnevih se boljše ve na splošno zakaj se gre. Ali viroza, ali angina ali pljučnica itd. Tudi labaratorijski izvidi pokažejo bolj učinkovit izvid. Če imaš pljučnico te naročijo za pulmologa šele čez tri dni, ker prej ne more vedeti kaj je res, ali je pljučnica. Vem iz lastnih izkušenj, kako poteka, ko imaš pljučnico. Lani v naj večji vročini julija sem preležala celi mesec v postelji zaradi hude pljučnice. Hočem to povedati, da zdravnik te ne napoti takoj pulmologu, ker pulmolog tudi ne more takoj ugotoviti kaj je. Spomnim se 1x sem šla k pulmologu in izvidi so bili ok. Moje počutje slabo, kaj sedaj, zdravnica me je poslala naj grem k pulmologu in ugotovi, da z pljuči ni nekaj vredu. Tako je.
Se ne rabi zgražati, če na takšen način dajo bolniško. Tudi jaz sem bila zelo presenečena, da mi odprejo bolniško, če me še videli niso. Lahko jim se nap. zlažem a ne?
Saj tega jaz ne bi počela, za druge se pa ne upam trditi.
LP, pa čim manj bolniške