Najdi forum

boli me

Spoštovana dr!

V nedeljo zjutraj me je prebudila slabost,nakar sem bruhala prvo rumeno slino,grenko,kislo.Na koncu pa še vsebino podobna kavi,čeprav nisem pila kave.Slabo mi je bilo cel dan,nič jedla samo skuhala sem kamilični čaj in pila grenkega.V sredo sem odšla k dr.,ki mi je predpisala emozul 40 mg zjutraj eno in za zvečer emozul 20 mg.Konec meseca imam gastroskopijo.
Zanima me,če na gastroskopiji prikaže tudi trebušno slinavko.
Prosim za vaše mnenje kaj bi to lahko bilo.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljena

Pozdravljeni!

Pri gastroskopiji se trebušna slinavka ne vidi, ker je to organ, ki ni votel in leži v trebušni votlini.

Pri vas gre za akutni gastritis-vzrok pa bodo poskušali ugotoviti na gastroskopiji.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni!

Lahko jemanje emozula pred gastroskopijo prekrije prisotnost HP,če ne naredijo dihalnega testa,ker v Kranju,kjer sem bila že na gastroskopiji niso naredili testa,na infekcijski v LJ so naredili ta test in so ugotovili prisotnost HP.

Za odgovor se Vam zahvaljujem!

Pozdravljeni!

jemanje zaviralcev protonske črpalke moti testiranje na HP. Med gastroskopijo se opravi t.i. hitri ureazni test in ne dihalnega testa. Dihalni test se izvaja le na Polikliniki, tako da ne vem, kakšen test so vam opravili na Inf. kliniki. Morda so vam vzeli le kri in določili protitelesa? V tem primeru to ne pomeni nič glede trenutne okužbe s HP.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close