Pozdravljeni!
Marca letos me je začelo boleti pod DRL in pod nujno sprejeta na abdominalno kirurgijo.. Diagnoza preforacija dvanajsternika.. Sicer je bilo samo kozervativno zdravljenje ker se je luknica sama “zamašila”.. Od tedaj redno jamljem acipam 40mg zjutraj na tešč 30 min pred obrokom.. Do sedaj kaksnih vecjih težav nisem imela do sedaj ko me ze 5 dni boli v želodcu.. Sicer bolečina ni ista kakor takrat ampak vseeno boli.. Osebna zdravnica mi je tudi napisala napotnico za gastroenterologa ki ga imam v četrtek..acipan sva tudi povecali na 2x na dan Pa me predvsem zanima čemu lahko pripisujem sedaj te bolečine v želodcu? Kaj bi lahko bil razlog za njih? Kdaj se bo stanje umirilo in upam da ni kaj hujšega in katere tablete proti bolecini lahko vzamem.?Še to sem pozabila povedati da v tem času sem imela želodčno dieto in sem od marca pa do danes shujšala 34kg.. Hvala za vaš odgovor
Spoštovana,
Nenavadno je, da se perforacija dvanasjtnika zdravi konzervativno. Verjetno niti ni bila prava “perforacija”… težko komentiram brez odpusnice iz bolnice.
Zdaj je precej nujno ponoviti gastroskopijo! Ta preiskava bo dala večino odgovorov na vaša vprašanja.
Lp