Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečine v trebuhu, vrtoglavica, zmanjšan libido

Bolečine v trebuhu, vrtoglavica, zmanjšan libido

Pozdravljeni,

na vas se obračam za drugo mnenje. Sem moški star 27 let. Do zdaj nisem imel večjih zdravstvenih težav (razen kroničnih angin ko sem bil mlajši). Zadnje 2-3 tedne se počutim zelo šibko (stalna utrujenost). Nekje 7-14 dni nazaj me je začelo boleti v predelu “žličke”. Po posvetu z svojo zdravnico, mi je le ta postavila diagnozo da gre najverjetneje za VNETJE ŽELODČNE SLUZNICE in mi predpisala tablete Nillar 40 mg. Po 5 dneh jemanja me je začelo stiskati in boleti v grlu (občutek kot da me nekdo duši), prav tako sem imel bolečine v prsih. Po ponovnem posvetu z njo mi je predlagala da se testiram na novi COVID-19. PCR test je bil negativen, poleg tega pa so mi na pregledu opravili še EKG, poslušali so pljuča in srce ter naredili test CPR, ki je pokazal vrednost CPR=5.
Ker so se težave samo še stopnjevale sem ponovno šel k zdravniku (tokrat k dežurnemu). Naredili so mi krvne preiskave katere bi naj kazale da je vse OK, ponovno so mi naredili tudi EKG, poslušali pljuča in srce, prav tako so mi pogledali grlo (na zunaj). Dejali so da je najverjetneje da gre za gastritis z EKG in da je možen tudi tiroidits. Prav tako mi je povečala odmerek Nillar na 2x 40 mg na dan in strogo ulkusno dieto.

Ker je iz dneva v dan slabše, se obračam na vas za še eno mnenje. Torej nenadoma se mi je pojavil tudi zelo pekoč občutek v predelu reber levo in desno), ne glede v kakšnem položaju sem (sedim, stojim, ležim). Prav tako se mi pogosto vrti, imam tudi zmanjšan libido, pravzaprav imam občutek da bom vsak čas padel v nezavest.

Prosim za čimprejšnji odgovor!

Hvala
Lp

Spoštovani,
Ker gre za simptome, ki lahko nakazujejo več različnih boezenskih stanj, bi priporočal dodatno diagnostiko. Glede povezanosti simptomov z zgornjimi prebavili svetujem, da opravite gastroskopijo. Endoslkospski poseg s katerim se pogleda požiralnik, želodec in dvanajstnik. Ob tem se naredijo biosije sluznice in patohistološki pregled sluznice s ćčem se postavi ali izključi diagnoza gastritisa.
Ob tem svetujem še UZ trebuha ter razširjen laboratorij.
Posvetujete se o tem z vašim osebnim zdravnikom.
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close