Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v trebuhu

bolečine v trebuhu

Pozdravljeni!
Že vnaprej se vam zahvaljujem za trud in zapravljen čas. Pišem v imenu svojega partnerja, ki ima težave z bolečinami v trebušni votlini, slabostmi, oteklimi bezgavkami in nasplošno zelo slabim počutjem.
Bezgavke v predelu dimelj ima otečene že približno 3 tedne, vendar zdravnika ni obiskal. Prejšnji teden, pa se je poslabšalo tudi počutje, občutil je tudi povečanje vratnih bezgavk, zato se je odločil za obisk zdravnika. Nadomestni zdravnik (osebni je bil na dopustu) mu je zaradi bezgavk predpisal tablete Fromilid 500. Najslednji dan se je počutje dokaj poslabšalo, postalo mu je zelo slabo, zelo ga je bolela glava in nekoliko mu je narasla telesna temperatura. Zato se je vrnil in nadomestni zdravnik ga je poslal še v laboratorij na preiskave krvi in urina. Te preiskave so bile bp. Zato je odredil naj jemlje antibiotoke še naprej. Včeraj se je napotil k svojem zdravniku zaradi slabosti, tresavice in pojavljanja dokaj hude bolečine v predelu pod prsnico (v spodnjem delu prsnice). Zdravnik mu je predpisal Sumamed, danes pa ga je napotil na kirursko ambulanto v bolnico Petra Deržaja, kjer so ga še enkrat napotili na pregled urina (ki ni bil brezhiben – povečan pH, v urinu je U-metilketoni in U-hemoglobin) in ga naročili na gastroskopijo čez dober mesec.
Prosila bi vas, da mi svetujete ali naj gre partner na samoplačniški pregled z ultrazvokom, predvsem pa ali naj črtava z jedilnika kaksno hrano, kaj naj bi užival,… Zdi se mi nenavadno in precej zoprno za naju, če se to stanje ne umiri (če se bo ponoči zbujal zaradi bolečin, tresavice,…).
Poleg tega bi vas vprašala ali niso vsi kasnejsi bolezenski znaki lahko posledica jemanja tablet?
Hvala!
Ana

Spoštovani!

Kot kaže gre za dokaj zapeteno problematiko, ki pa v tem trenutku ni tako dramatična, da ne bi dovoljevala postopnega reševanja. Opravi naj gastroskopijo, medtem pa naj se z osebnim zdravnikom pogovori o ev. UZ trebuha.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close