Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

Pozdravljeni,

stara sem 25 let in že dve leti sem približno enkrat na mesec imela nepojasnjene bolečine v zgornjem delu trebušne votline, podobne nekakšnemu napenjanju in “ščipanju”, občutek, kot da bi imela v trebuhu zrak. Vedno so minile čez noč in naslednji dan ni bilo več sledu o njih. Sprva sem jih povezovala z ovulacijskimi krči, vendar niso bile povezane s ciklusom (niso se pojavljale v določenem terminu, temveč neredno).

Pred približno dvema mesecoma so se pojavile enake bolečine, vendar niso minile. Spremljal jih je še pekoč občutek v požiralniku (zgaga). Po zdravljenju z ultopom, po katerem mi ni bilo nil bolje, mi na gastrosokopiji niso odkrili ničersar, le refluksno vnetje požiralnika. Predpisali so mi tablete lanzul, ki jih jem že tri tedne vednar izboljšanja ni, je kvečjemu slabše. Tudi na ultrazvoku je bilo vse bp.

Za bakerijo hellico bacter nisem bila testirana, ker sem pred gastrskopijo jemala ultop. Zanima me, če je mogoče, da zdaj opravim test krvne slike oz. dihalni test, ali bi jemanje tablet lanzul onemogočilo realno dignozo za prisotnost bakterije?

Na prehrano sem pazila že prej, v zadnjih mesecih pa ne jem presne hrane, mastne hrane, ne pijem alkohola in prave kave ter ne kadim. Jem v manjših obrokih, večkrat na dan. Nisem pod pretiranim stresom.

Kljub temu so težave vedno hujše, saj me bolečine ovirajo pri vsakdanjem življenju.

Mi lahko svetujete kaj bi bil naslednji korak, za ugotovitev vzroka težav?

Spoštovani!

Očitno je požiralnik še vedno vnet in bo treba še kar precej časa vztrajati pri zdravilih proti kislini.

Dihalni test menda lahko orpavite kljub zdravilom, a ključno je sedaj poskrbeti za vse ukrepe, ki preprečujejo zatekanje želodčne kisline.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close