Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v trebuhu

bolečine v trebuhu

Pozdravljeni!

Imam nekaj težav z zdravljem. Mesec dni imam bolečine v želodcu. Teden dni sem se samozdravila z Ranital 150, 2x dnevno, ki pa bolečine ni umiril. Naj povem, da ima včasih težave s želočno kislino, drugače pa je prisotna samo bolečina. Nikoli nisem imela težav z želodcem, tudi sedaj ni nobenega psihičnega vzorka (preobremenjenost, stres…), da bi lahko imela težave zaradi tega. Vseskozi sem napihnjena, ima težave z prebavo, te že od nekdaj, vendar nikoli, nikoli me ni bolel želodec, razen seveda, ko nisem šla na blato teden dni, vendar po iztrebljanju so bolečine minile (pa še to ni bila ista bolečina kot sedaj – takrat me “šravfa”). Zdaj so bolečine v želodcu že mesec dni in nikakor ne izginejo. Naj povem, da to niso neznosne bolečine – to je bolečina, ki se da zdržat ampak ne mine, ne podnevi ne ponoči.
Druga težava je v tem, da se mi (v grlu – na straneh jezika) zatika hrana.
Hrano le stežka spravim ven – tam ostaja po teden dni, in spet se mi zatakne druga – to se mi dogaja že leto dni. Ne sanja se mi od česa se mi je to začelo pojavljat. Zdaj sem že navajena, da imam vedno kakšen košček v grlu (ob strani jezika), je kakšen način, da se to nebi več dogajalo?
Kaj menite, na kaj naj bi kazale moje težave?
Hvala za odgovor! Lučka

Spoštovani!

Opravičujem se za zamudo – imel sem elektrosnki mrk.

Težave v trebuhu so verejetno zaradi preveč kisline in mogoče tudi zatekanja hrane v požiralnik. En teden je za zdravljenje rahlo kratek rok in je o neuspehu umestno govoriti šele po treh tednih.

Preverite zobovje in mandeljne. Zlasti v slednjih, če so povečani, se rada zadržuje hrana.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Stara sem 41 let. Že nekaj let imam težave s holesterolom. Sem pod stalno kontrolo svojega osebnega zdravnika. Pri zadnjem obisku pri svojem zdravniku, mi je le-ta dejal, da imam težave s holesterolom verjetno tudi zaradi nepravilnega delovanja jeter (v otroštvu sem prebolela zlatenico), kljub temu, da se držim diete maksimalno.

Sedaj pa vas lepo prosim, če mi svetujete, kakšna zdravila na zeliščni bazi si naj kupim, za boljše delovanje in zaščito jeter.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Pozabite in mirno živite, če vaš holesterol ni 10 ali več.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close