Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v srcu

bolečine v srcu

Pozdravljeni!
Za začetek se vam že v naprej zahvaljujem za odhovor.
Stara sem 18 let in v zadnjih 14-dneh imam težave s srcem.Ob pričetku šole, me je pričelo boleti pod levo dojko,kdaj pa tudi nad dojko.Občasno sem čutila tudi mravljince v levi roki.Omrtvičena roka se mi dosedaj ni ponovila, bolečine pri srcu pa se mi še sedaj pojavljajo.Nekako sklepam, da me prične boleti takrat kadar mislim o slabih stvareh, sem v strahu pred nečim.Nekako so mi postavili “diagnozo” tesnobnosti.
Preden se odločim za odhod k zdravniku,sem se odločila da vas povprašam za vaše mnenje.
Hvala
Ema

Spoštovani!

Pri vas gre za tesnobo in sicer za somatormne motnje kot obliko tesnobe, ker občutite telesne znake – bolečine. Vzrok temu je skoraj verjetno šola, oziroma vaš odnos do šole: zahtevnost do same sebe, pričakovanja in vaša ocena, koliko to zmorete. Zadeva je neškodljiva, lahko pa bi vas ovirala pri učenju in v vsakdanjem življenju. Ne glede na vašo starost, bi vam koristila kratkotrajna kura anksiolitika, vendar le v primeru, če vas težave ovirajo pri normalnem življenju in učenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Tudi jaz se vam oglašam zaradi bolečin vprsnem košu in v predelu srca.
Bolečine trajajo že 14 dni. Le tem se priključujeje tudi strah pred vožnjo z avtomobilom ali kakšnim drugim nujnim opravilom. Pred letom dni sem bila pri zdravniku zaradi nenehnih slabosti. Opravil je krvne preiskave in so bile v redu.
Vem, da bi morala prenehati s kajenjem, a naenkrat ne gre. Zmanjšujem počasi. Če komurkoli potožim o svojih težavah, mi reče, naj preneham kaditi, pa bo bolje. Bojim se, da bo tudi pri zdravniku tako. HVALEŽNA BI BILA ZA KAKRŠENKOLI NASVET glede bolečin v prsih in okrog srca. Stiskajoča bolečina me zbudi tudi ponoči, spremlja jo potenje.
Lep pozdrav!

Spoštovani!

Kljub temu, da je prav da nehate kaditi, kajenje nima nobene povezave z vašimi težavami. Mučijo vas duševne motnje, tj. tesnoba in verjetno tudi specifična fobija, tj. bojazen pred določenimi opravili ali pred izolacijo (samoto). O tem bi se bilo potrebno pogovoriti. Fobija sproži napad tesnobe, ki pa se kaže s telesnimi znaki, ki jih opisujete. Krvne in druge preiskave so popolnoma odveč, ker ne bodo odkrile ničesar, kar bi pojasnilo vaše težave. Vedno pa je možno najti kakšno odstopanje (nepovezano z vašimi težavami) in nepotrebna preusmeritev pozornosti z vaših težav. Če vas znaki in počutje močno motijo, potem bo potrebno obiskati zdravnika, se z njim pogovoriti in naj vam predpiše zdravil, ki vas bodo nekoliko sprostila. Same težave niso niti nevarne niti ne predstavljajo napovedi kakšne druge bolezni, so pa nadležne in človeka ovirajo pri normalnem življenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close