Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija bolečine v rebernem delu

bolečine v rebernem delu

Spoštovani!

Na vas se obračam, ker imam nenehne bolečine v levem spodnjem rebernem delu, bolečine so prisotne dobre tri mesece.
ker sem bila mnenja, da je vse skupaj posledica prebolele pljučnice pred letom dni me je osebni zdravnik napotil na pregled pljuč.
Vendar na pregledu ni bilo ugotovljeno nič posebnega, zdravnica je omenila, da je možno, da je za slednje kriva hrbtenica, ker je levi pljučni del na isti višini kot desni, ker je v normalnem stanju v nižji poziciji.

Ugotavljam, da imam od poroda torej 2,5 leti resnično bolečine v križu slednje niso konstantne – najhujše so zjutraj, če spim na trebuhu, naj omenim, da imam 29 let.

Mi lahko svetujete ali je smotrno obiskati ortopeda!!

Zahvaljujem se za vaš odgovor!

Lep pozdrav
Milena

Če imate težave že dve leti in pol bi bilo vsekakor smiselno opraviti vsaj rentgensko slikanje ledvene in prsne hrbtenice. Najverjetneje bi lahko težave odpravili ali vsaj omilili z ustrezno vodeno fizikalno terapijo. Bolečine v križu so včasih tudi posledica ginekoloških težav tako, da bi bilo glede na to, da so se pojavile po porodu smiselno konzultirati tudi ginekologa.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064