Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečine v prsih

Bolečine v prsih

Pozdravljeni.

Stara sem 41 let. V novembru sem imela verjetni nenaden panični napad – razbijanje srca, povišan krvni tlak, oblivanje znoja, tiščanje v prsih.
Naslednji dan sem obiskala zdravnika, opravil je ekg, krvne preiskave verjetno za ugotovitev nevarnosti infarkta. Izvidi so bili BP, zato mi je zdravnica predpisala Helex 0,25 mg. Takrat sem ga vzela 1x,pričela vsak dan hoditi v naravo in se je stanje nekoliko popravilo. Vsaj trenutno. Ker sem na splošno bolj panične naprave sem samoplačniško opravila pregled pri kardiologu, vključno z ekg, uz srca, obremenitveni testom. Razen slabše kondicije je bil izvid uz srca normalen ter popolna odsotnost subklinicne ateromatoze v pregledanih karotidnih segmentih in v poteku trebušne aorte.
Naj povem, da že od oktobra delam od doma, poleg tega je doma 8 letnica s šolo na daljavo, ter 3 in pol letnica. Posledično sem nenehno v stresu, saj želi mlajša mojo pozornost, ne morem v miru delati, tudi starejša rabi kakšno pomoč tekom šole. Potem je tukaj še potrebno poskrbeti za kosilo, malico…. Partner je veliko na terenu in dosti odsoten. Tako da je večina vse nameni.
No, očitno se je vse nabiralo in nabiralo, pika na i pa je takoj po novem letu verjetno bila informacija o nenadnem srčnem napadu osebe v mojih letih, ki jo poznam in me je to resnično pretreslo.
Od takrat naprej me tišči in boli v prsih, predvsem na levi strani, desno od pazduhe, bolečina se širi v ramo in lopatice. Te bolečine so prisotne vsak dan, večkrat na dan. Takrat v paniki, da gre za srčni napad vzamem aspirin, nato se Helex.
V vsej tej paniki sem ponovno šla na kardiološki pregled.
Us srca: levi prekat normalno belim, stene niso zadebljene, iztisnii delež levega prekata je normalen, diastolicna funkcija levega prekata je normalna, levi srčni Preddvor normalno velik. Desne srčne votline normalno velike, funkcija desnega prekata normalna, na zaklopka ni morfoloskih sprememb, viden je manjši signal mitralne regurgitacije ki je nepomembna. Trikuspidalna regurgitacija je fiziološka. Aorta v bulbusu je primerne širine. Perikardnega izliva ni.
Mnenje kardiologa je, da je izvid uz srca normalen.
Mene pa tisci in tišči, peče, boli na levi strani prsi.
Je vzrok potemtakem res depresija, panični napadi, anksioznost? Ali.me bo infarkt kljub dobremu kardioloskemu izvidu?
Hvala vam za odgovore in pomoč.
Vse dobro.

Pozdravljena, opis dejansko spominja na napade tesnobe in ne na infarkt, ker za tesnobo in depresijo pomirjevala dolgoročno niso dobra izbira, predlagam da se z osebnim zdravnikom pogovorite o uvedbi primernejšega zdravljenja (verjetnpo bodo to antidepresivi). Da bi vas od tega infarkt, kot vas skrbi, vas v tej povezavi zagotovo ne bo
lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close